Za problémy Joy-Conů mohou také akvária
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Za problémy Joy-Conů mohou také akvária

Za problémy Joy-Conů mohou také akvária

David Plecháček

David Plecháček

13. 3. 2017 13:35 17
Reklama

Switch je rozporuplná konzole. Na jedné straně se jí daří a ji i hlavní tahák v podobě Zeldy si lidé chválí, kde mohou, na straně druhé ale dochází k větším či menším technickým problémům, které čekají na vyřešení. Zprávy o tom, jak Switch zůstává nejrychleji prodávanou konzolí od Nintenda rychle střídají ty, které rozebírají nesesynchronizovanost obou Joy-Conů nebo poškrábané displeje od doku. Nintendo ale má jasno. Tvrdošíjně si stojí za tím, že jeho se nic netýká.

Ve vyjádření Nintenda magazínu Time doslova stojí, že společnost nezaznamenala žádné problémy, které by jakýmkoliv způsobem omezovaly vlastníky zařízení. V reakci na problémy konektivity jednotlivých Joy-Conů Reggie Fils-Aimé řekl, že společnost teprve shromažďuje veškeré informace. „Konzoli jsme vydali teprve před několika dny, a tak se snažíme získat co nejvíce zpětné vazby, kolik to jen půjde,“ říká.

Nintendo o problému slyšelo a nyní všechny uživatele žádá, aby se v takovém případě obrátili na technickou podporu. „Ptáme se na hodně otázek. Jsme teprve v režimu, ve kterém hledáme všechna fakta,“ dodal šéf americké divize Nintenda. Fils-Aimé sice nevylučuje, že někomu může synchronizace zlobit, ale „počet reklamovaných Joy-Conů není nijak velký a koresponduje s tím, co zažíváme při každém launchi nového hardwaru“.

Jenže i nezávislí odborníci říkají, že k rozdílné konektivitě opravdu dochází. Stvrdila to i společnost Digital Foundry, která spadá pod britský Eurogamer, jejímž výsledkem bylo: „Během našeho testování jsme opravdu zachytili, že jeden ovladač má lepší konektivitu k základně než ten druhý,“ stojí ve zprávě. Řešení? Nintendo přišlo pouze s tím, abyste veškerou elektrotechniku odnesli pár metrů od Switche. Takže telefony, laptopy, tablety… A Switch by raději neměl být ani u akvária. Opravdu.

Nintendo se příliš nehlásí ani k tomu, že by měla dokovací stanice poškrábat něčí displej. Opět ta samá písnička. Zástupce Nintenda opět řekl, že Switch si prošel stovkami předváděcích akcí, kdy se konzole vynášela mezi hráče, a nikdy s tím problém nebyl. „Jakmile jsem to zaslechl, šel jsem se zeptat našeho týmu, zda se s něčím takovým setkali. Všechny odpovědi byly zamítavé.“

A Fils-Aimé pokračuje: „Takže během všech našich akcí, veškerých dokování a oddokování, které jsme se Switchem udělali, jsme se s ničím takovým nesetkali. Pokud se něco takového děje, chceme tomu porozumět a zjistit, o jaké specifické situace se jedná,“ dodal.

Zkrátka a dobře, opět jsme se nedočkali konkrétnější odpovědi. Nintendo opět připomnělo, že je v jeho zájmu, aby zákazníci se Switchem měli jen ty pozitivní zážitky, a že je běžné, že při uvedení na trh mají všichni mnoho otázek a Switch není výjimkou. Ale Nintendo neregistruje žádný všeobecný technický problém, který by se týkal určitých zařízení.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama