Ve Voodoo Vince se zraníte už v dubnu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve Voodoo Vince se zraníte už v dubnu

Ve Voodoo Vince se zraníte už v dubnu

David Plecháček

David Plecháček

8. 3. 2017 12:26 2
Reklama

Když se mluví o tom, jak silný má Xbox letošní lineup, Phil Spencer rád hovoří o hrách Crackdown 3, Sea of Thieves, State of Deacy, ale také o dvou remasterech: Phantom Dust a Voodoo Vince. Ačkoliv se po světě považují za klasiku, možná vás obě díla minula. Originály totiž vyšly na původním Xboxu, který tu nebyl zdaleka tak populární jako pozdější generace Xbox 360. A proto by vás znovuvydání těchto her mohlo zajímat.

Prvotina od Beep Industries vyšla už v roce 2003, a byla to jediná hra, která od tohoto studia přistála na nějaké konzoli, a dá se také říct, že je jediná, která stojí z celého portfolia za zmínku. Plošinovka, která se vedle Xboxu One dočká i prvního vydání na PC, stavěla na ulítlé hlavní postavě, kterou byla voodoo panenka Vince. Jeho nejdůležitější schopností je zranit sám sebe, aby tím zranil své nepřátele.

Shodou náhod a okolností se dostává pryč od jeho majitelky, Madam Charmaine, a vaším úkolem bude vrátit se skrz New Orleans. Beep Industries, tedy původní tvůrci ale zároveň i autoři chystaného remasteru, slibují, že hratelnost bude zachována přesně taková, jaká byla v originální hře, ale samozřejmě v rozlišení 1080p a v 60 FPS. Ke hře se vrátí i původní skladatel hudby, Steve Kirk, který některé melodie vylepší a zremixuje.

Ačkoliv se Microsoft často k remasterům neodhodlává, evidentně reflektuje rostoucí poptávku po plošinovkách. Jak se remaster (místy popisován jako HD remake) bude hrát a zda ztratil něco ze svého kouzla, zjistíme už 15. dubna. Jak Microsoft oznámil, právě tehdy hra vyjde na Xboxu One a Windows Store coby součást programu Xbox Play Anywhere, ale vyjde také na Steamu, a to za 15 dolarů na všech platformách.

Sluší se dodat, že původní Voodoo Vince má průměrné hodnocení 73 na Metacritic, přičemž uživatelské skóre je ještě vyšší a dosahuje hodnoty 8,5. Podobně je na tom hodnocení na GameRankings. Nalákat vás může přiložený trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama