"Switch je hlavně na hraní, Netflix později"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Switch je hlavně na hraní, Netflix později"

"Switch je hlavně na hraní, Netflix později"

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 3. 2017 16:01 12
Reklama

Nintendo Switch je od pátku v prodeji a na Hrej už jste si o něm mohli přečíst a zhlédnout poměrně slušnou zásobu materiálu. Já i Jirka jsme si konzoli už docela obšírně osahali a poměrně vášnivě se pobavili o jejích kladech i nedostatcích. Jednou z věcí, které nám na novém zařízení chybí, je přítomnost streamovacích služeb, jako je například Netflix nebo Spotify. Nintendo má ale pro jejich absenci vysvětlení.

V rozhovoru pro The Washington Post se tohoto tématu dotkl prezident americké pobočky Nintenda Reggie Fils-Aimé. Uvedl, že se Nintendo nesnažilo do launche zajistit partnerství s Netflix, Hulu nebo Amazon Prime proto, že v tom nespatřuje způsob, jak se odlišit od konkurence. Nintendo již v minulosti potvrdilo, že při startu prodeje nebudou na zařízení k dispozici streamovací služby, ale že by mohly do nabídky přibýt později. Konzole momentálně nemá ani webový prohlížeč, hádáme ale, že i to se časem změní.

„Vytvořili jsme Switch tak, aby byl špičkovým herním zařízením, především tedy chceme, abyste na něm hlavně hráli hry a užívali si to. Aktuálně hovoříme s celou řadou společností o ostatních službách, s firmami, jako je Netflix, Hulu nebo Amazon. To vše přijde časem. Z našeho pohledu by nás implementace těchto služeb neodlišila od konkurence. Odlišuje nás způsob, jakým můžete na Switchi hrát a co můžete hrát. A to pro nás bude i nadále hlavním cílem,“ tvrdí Fils-Aimé.

Prezident amerického Nintenda také znovu reagoval na negativní ohlasy, týkající se slabé nabídky launchových titulů. Soudí, že úspěšnou platformu definuje stabilní přísun kvalitních titulů, nejen to, co je k dispozici na začátku. V případě Switche si chce Nintendo lépe než kdy dřív pojistit, že bude platforma neustále zásobena skvělými hrami, které doplní silné startovní tituly. Těžko říci, jaké startovní tituly kromě velmi povedené Zeldy má na mysli. My se každopádně již těšíme na letošní E3, od níž očekáváme pořádnou zásobu nově oznámených her, které na Switch míří. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama