Očekávaný update pro PS4 vychází už zítra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Očekávaný update pro PS4 vychází už zítra

Očekávaný update pro PS4 vychází už zítra

Jiří Bigas

Jiří Bigas

8. 3. 2017 13:38 10
Reklama

Zítra konečně vyjde nový system software update pro PS4 ve verzi 4.50. Aktualizace, o které už jsme opakovaně psali, navzdory nenápadnému označení přináší velké množství zajímavých funkcí a novinek, na které majitelé konzole od Sony čekali.

Update firmwaru s kódovým označením SASUKE přinese podporu externích disků, vlastních wallpaperů, GIFů a mnoho dalších drobností. Sony poděkovala na PlayStation Blogu všem, kteří se zúčastnili betatestu, a podělila se o další podrobnosti.

Hlavní novinkou je možnost stahovat, ukládat a spouštět hry i aplikace z externího USB disku. Takové úložiště je samozřejmě nejprve třeba s pomocí konzole naformátovat. Systém podporuje disky s rozhraním USB 3.0 o velikosti 250 GB až 8 TB.

Už stažené a nainstalované hry je možné z interního úložiště přesunout na připojený disk. Sony ale nemůže zaručit, že s konzolí budou kompatibilní úplně všechny USB disky. Vylepšení se dočkalo i PS VR. Změny se týkají převážně rozlišení při návratu na home screen a v Cinematic módu. PS VR také nyní podporuje stereoskopické 3D filmy na discích Blu-ray.

Pokud využíváte funkcí Remote Play na PC, Macu či Xperii, radost by vám mohla udělat informace, že už budete moci využít voice chat. Ikony v dahsboardu budou nově upozorňovat, zda jsou vaši přátelé on-line na konzoli, nebo jen skrze aplikaci v mobilu. Jak už jsme avizovali, budete si také moci z libovolného screenshotu udělat wallpaper.

Activity Feed bude víc připomínat klasickou sociální síť a bude možné publikovat vlastní obrázky, texty i označovat konkrétní přátele a hry. S tím úzce souvisí i nové možnosti nastavení soukromí, abyste měli větší kontrolu nad tím, co kdo může vidět.

Uložené pozice bude možné spravovat přímo z karty hry na domácí obrazovce přes tlačítko Options. Můžete je tak rovnou nahrát do cloudu, případně naopak stáhnout. Z SHAREfactory půjde sdílet GIFy v Activity Feedu.

Nový je samozřejmě i “mytický” Boost mód, který funguje jen na PS4 Pro a umožňuje její výkon alespoň částečně využít i ve hrách, které od vývojářů nemají speciální Pro patch. Lepší chod se může projevit ve vyšším frameratu a někdy i kratším loadingu. Sony ale nezaručuje, že bude tato funkce fungovat u všech her, a občas ji možná bude dokonce lepší vypnout.

Aktualizací se dočkaly i mobilní aplikace PS Messages a Communities pro iOS a Android. Vícd podrobností o celém updatu a použití všech funkcí najdete v příspěvku na PlayStation Blogu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama