Video srovnává Zeldu na Wii U a na Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video srovnává Zeldu na Wii U a na Switchi

Video srovnává Zeldu na Wii U a na Switchi

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

3. 3. 2017 10:17 6
Reklama

Nintendo již před časem oznámilo, že je to právě Zelda, jež je tím posledním velkým titulem pro Wii U a stejně tak jsme se dozvěděli, kterak je Project Giant Robot již u ledu. Breath of the Wild je tedy tím posledním štěkem dlouhodobě skomírající konzole a naplněním jednoho slibu Nintenda. Mnozí hráči však měli obavy, jak to bude s kvalitou hry po technické stránce a jak vůbec hra obstojí ve srovnání s verzí pro novou konzoli, první videa však tyto strachy zahánějí.

Majitele staršího hardwaru tedy dnes musíme potěšit – první záběry přímo od hráčů totiž dokládají, že o žádném významném downgradu nemůže být řeč a hra vypadá na obou zařízeních takřka identicky. Dalo by se sice možná spekulovat nad tím, zda tvůrci využívají plného potenciálu konzole nové, mějme však na paměti, že tvůrci her se s novým hardwarem zpravidla seznamují v průběhu životního cyklu konzole a ty první tituly díky tomu bývají často po stránce grafiky slabší než ty, jež vyjdou v pozdější fázi života té či oné konzole.

Stejně tak to pochopitelně může být i u Nintenda Switch, nicméně na obranu samotného hardwaru i tvůrců hry se sluší podotknout, že ačkoli hra vypadá na obou zařízeních takřka shodně, tak se nejedná o žádnou ostudu a nové Zeldě to sluší jako nikdy dříve. Jediným rozdílem je tak mírně odlišné nasvícení scén, snad o trochu menší dohled a menší množství dynamických stínů, jež se projevují zejména v krajině a v tom, jaké stíny vrhají na herní plochu koruny stromů. Výsledek už každopádně můžete porovnat sami, a to nejen z videa, ale i na vlastní kůži.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama