Novou postavou Overwatch je Orisa
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Novou postavou Overwatch je Orisa

Novou postavou Overwatch je Orisa

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

3. 3. 2017 13:43
Reklama

Blizzard snad neumí příliš šlápnout vedle a když už nějakou hru přeci jen po letech vývoje vydá, tak ji umí také ukázkovým způsobem podporovat, což je i případ akce Overwatch, do které již míří nová a v pořadí již čtyřiadvacátá postava. Tou je Orisa, drobnou dívenkou aktualizovaný obranný robot, jež neodkázal bez nutných úprav dostát svému poslání. To je však již minulostí a Orisa může směle do bitvy, byť zatím pouze na testovacích serverech hry.

Tam se můžete vypravit vyzkoušet to, co Blizzard představuje za pomocí nového traileru odhalujícího historii této postavy v univerzu hry. V tom můžete v komiksovém nádechu spatřit vše podstatné, co o příběhovém pozadí této postavy potřebujete vědět.

A vše ostatní a zejména to, jak Orisa zapadne jakožto hratelná postava do charakteru zápasů hry, odhaluje druhé přiložené video. To je doplněno o komentář game directora Jeffa Kaplana a odhaluje zákonitosti nového avatara. Zároveň nám představuje Orisu takovou, jaká ve skutečnosti je.

Palebnou sílu primárně zaštiťuje kanón jménem Fusion Driver, jež má dobrý dosah i přesnost.

Předně je zapotřebí si uvědomit, že ženské jméno v tomto případě neznačí křehkou krásku s lehkou vůní plošných spojů, ale masivní konstrukci ze železa a jiných pevných materiálů – Orisa je totiž dalším tankem, který se na rozdíl od ostatních pohybuje na čtyřech končetinách. Zbylé dvě drží mocný arzenál a poskytují velkou palebnou sílu. Tu primárně zaštiťuje kanón jménem Fusion Driver, jež má dobrý dosah i přesnost a pojme až 200 nábojů, podstatně však při palbě snižuje pohyblivost hrdinky. Alternativní režim střelby pak vystřelí na druhou stranu bojiště gravitační výboj jménem Halt!, jež nepřátele nejen zpomalí, ale který si je před nevyhnutelnou sebedestrukcí umí k sobě dokonce i přitáhnout. Tím se pochopitelně otevírají další taktické možnosti týkající se toho, jak lze vytáhnout protivníky ze zákrytu.

K tomu má Orisa schopnost opevnění se (Fortify) a utlumení dopadů nepřátelských útoků na polovinu. Podobnou schopnost umí hrdinka navíc za pomocí mobilního energetického štítu (lze umístit kdekoli a opustit jej) poskytnout i spolubojovníkům. Těm může Orisa díky své ultimátní schopnosti propůjčit i zlepšení útoku a celkově se tak zaměřuje spíše na jejich podporu, a to nejen palebnou.

Celkově se tedy jedná o atraktivní postavou, jež určitě na veřejných testovacích serverech stojí za vyzkoušení. Pokud byste ale snad ještě rádi předem viděli něco z akce této hrdinky, tak si nenechte ujít ještě poslední video, jež jediné nemá oficiální charakter.  Na důležitosti záběrů to však nijak neubírá, neboť právě tyto záběry odhalují Orisu v akci a výše představené schopnosti tak můžete na vlastní oči spatřit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama