Chválený ovladač pro Switch funguje i na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Chválený ovladač pro Switch funguje i na PC

Chválený ovladač pro Switch funguje i na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 3. 2017 09:26 5
Reklama

Od chvíle, kdy si první hráči měli možnost osahat nový Pro Controller, tedy volitelný gamepad pro Nintendo Switch, jsme o něm slyšeli samou chválu. A sami jsme minulý týden dostali příležitost ocenit jeho kvality, ergonomii i design. Logicky se tak i někteří z vás ptali: "Půjde použít také na PC?" Odpověď zní: "Ano!"

Pro Controller funguje na PC skrze Bluetooth a obejde se i bez kabelu a USB. Uživatel s přezdívkou DreWoof nahrál na YouTube video, které to dokládá. Demonstruje to na emulátoru Dolphin, který podporuje hry z konzolí GameCube a Wii. Ovladač by si podle něj měl rozumět i se Steamem a prostě každou hrou/aplikací, která gamepad na PC podporuje.

Pro Controller k Nintendu Switch se začne oficiálně prodávat v pátek 3. března a nebude zrovna levný. Na Xzone.cz se prodává přibližně za 1800 korun, podobný ovladač pro Wii U tamtéž stále stojí 1299 korun. DualShock 4 se na Xzone.cz prodává od 1500 korun a základní gamepad pro Xbox One za 1400 korun. Proč by si tak někdo měl kupovat dražší a zatím nevyzkoušený Pro Controller, možná se ptáte.

Jenže ten má vedle HR rumblu a čtečky Amiibo postaviček ještě jednu zásadní výhodu nad konkurencí, která by vás mohla zajímat. Jeho baterie totiž vydrží mnohem déle. Jak už jsme psali minulý týden, Pro Controller můžete na jedno nabití používat přibližně 40 hodin. Ten k Wii U vydržel neuvěřitelných 80 hodin na jedno nabití.

Kolik vydrží DualShock 4? Sedm až osm hodin? Možná dokonce méně. Ani gamepad pro Xbox One, které je na tom lépe než ten pro PS4, nemůže Pro Controlleru konkurovat. Jeho skutečné kvality ale pochopitelně prověří až čas.

V dalším videu pak DreWoof vysvětluje, jak to vše funguje. Ať už to byl ze strany Nintenda záměr, či nikoli, jde o příjemné překvapení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama