Česká strategie vypadá jako obrázky od Lady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Česká strategie vypadá jako obrázky od Lady

Česká strategie vypadá jako obrázky od Lady

Jiří Bigas

Jiří Bigas

1. 3. 2017 10:54 5
Reklama

Na Kickstarteru se uchází o přízeň hráčů nové česká hra nazvaná Legie 1917: Vzestup Bolševiků neboli Legion 1917: Rise of the Bolsheviks. Její autoři by rádi vybrali od fanoušků alespoň 65 tisíc eur, přičemž do konce kampaně ještě zbývá 28 dní. Už nyní si připsali přes 5 tisíc eur od 335 hráčů.

Jestliže je historie vaším koníčkem, budete nejspíš z popisu hry v sedmém nebi. Tahová strategie, jejíž vývojáři se inspirovali hrami jako XCOM a Jagged Alliance, vás totiž zavede do období bolševické revoluce, jak už ostatně samotný název napovídá. “Hráči dostanou pod kontrolu družinu složenou z lidí různých národností, profesí i osudů a zažijí cestu přes rozpadající se ruskou říši,” uvedl za studio Sornyak Arts Jan Vrobel.

Osudy československých legionářů mají přitáhnout pozornost hráčů důrazem na historickou přesnost, morálními volbami, taktickým bojovým systémem nebo výraznou ručně kreslenou grafikou. Vizuální stránku přitom autoři přirovnávají k dílu Josefa Lady. Koncepcí má jít o takzvanou roadgame, v níž budeme podobně jako v roadmovie s postavami během hry cestovat z místa na místo. Od Petrohradu, přes Moskvu až ruský na venkov.

“V hlavních rolích se setkáme s dvěma bratry - Vilémem a Pavlem Navrátilovými, rodáky z Písku. Ti se rozhodli začít nový život v Petrohradu, když tu najednou vypukne revoluce,” stojí v oficiálních materiálech. Těšit se podle autorů můžeme na taktické přestřelky, logické hádanky i již zmíněné morální volby, které mají ovlivnit nejen herní prostředí, ale také stav vaší družiny. Celkem můžete vzít na cestu až šest unikátních postav.

Kromě XCOMu a Jagged Alliance se vývojáři odvolávají také na indie hit The Banner Saga. Aby byla hra co možná nejpřesnější po faktografické stránce, konzultuje tým veškeré reálie s řadou odborníků a spolupracuje i s Československou obcí legionářskou.

Vývoj je přibližně v polovině, ale ve snaze nabídnout co možná nejlepší výsledek se studio rozhodli pro cestu crowdfundingu, a proto se svým ambiciózním projektem vstoupilo na Kickstarter. Titul pohání Unreal Enginu 4 a bude k dispozici na Windows a Macu.

Autoři z nezávislého studia Sornyak Arts sídlí v Praze a půjde o jejich debut. Celý tým se skládá z asi jedenácti lidí. Hra by měla stylově vyjít 7. listopadu 2017, na kdy připadne 100. výročí bolševické revoluce.

Více informací o této lákavé novince najdete na oficiálním webu a samozřejmě rovněž na zmíněném Kickstarteru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama