Tuhle hru pro Switch si na televizi nezahrajete
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tuhle hru pro Switch si na televizi nezahrajete

Tuhle hru pro Switch si na televizi nezahrajete

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 2. 2017 10:48 4
Reklama

Zatímco Nintendo zatvrzele opakuje, že Switch je v první řadě domácí konzole, kterou ale můžete vzít s sebou i na cesty, nám se to stále zdá naopak. Cestovní konzole, kterou lze snadno připojit k televizi a hrát pohodlně i doma jako třeba na PlayStationu. A v našem přesvědčení nás jen utvrzuje nová hra pro Switch, kterou lze hrát jen v cestovním módu.

Japonskou rytmickou akci Voez si na televizi nezahrajete. To je docela divné, když má být Switch v první řadě domácí platformou. Jde o první podobný titul. Konzole nesmí být v doku a musíte ji držet v ruce. Hra nepodporuje žádná tlačítka a využívá jen dotykový displej. Její vydavatel tak sám upozorňuje, že na televizi si novinku nezahrajete.

A nepřímo se tím potvrzuje, že Nintendo ani nevyžaduje, aby vývojáři dodržovali nějaká pravidla stran toho, že by hra musela být k dispozici v obou módech. Není tak možné, že jednoho dne vyjde hra, která nepůjde hrát pro změnu na cestách? Na druhou stranu to znamená, že by se na Switchi mohly objevit třeba další hry z iOS a Androidu, které se neobejdou bez dotykového ovládání a s dokem a televizí se nekamarádí. V doku, kterým se hra připojuje k televizi, je totiž obrazovka zakrytá.

Společnost Fly High Works vydá původně mobilní Voez v Japonsku ve stejný den, kdy se začne prodávat samotná konzole. Není jasné, jestli se objeví i na dalších trzích. Řekněte sami, nepřekvapilo vás trochu, že tituly pro Switch očividně nemusí podporovat televizní i handheld mód?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama