Thimbleweed Park vyjde koncem března
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Thimbleweed Park vyjde koncem března

Thimbleweed Park vyjde koncem března

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 2. 2017 12:48
Reklama

Retro point-and-click adventura Thimbleweed Park od Rona Gilberta, Garyho Winnicka a Terrible Toybox vyjde už 30. března. Hra prošla úspěšně kampaní na Kickstarteru a jde o duchovního nástupce klasik jako Maniac Mansion a The Secret of Monkey Island. Tématicky se ale novinka inspirovala také mysteriózními seriály jako Twin Peaks, Akta X nebo True Detective.

Koncem března hra vyjde na Windows, Mac, Linuxu a Xboxu One. Verze pro iOS, Android a PS4 by měly následovat později. Svých charakterem se chce titul co nejvíce blížit prvním grafickým adventurám třeba právě od LucasArts. Celkem má nabídnout hned pět hratelných postav, mezi nimiž bude moci hráč v průběhu příběhu volně přepínat.

Vše začíná vraždou v titulním městečku Thimbleweed Park, jejímž vyšetřování je pověřena dvojice detektivů - Angela Ray a Antonio Reyes. Tím se ale kolotoč záhad teprve roztáčí. Další z hrdinů už mají o poznání výstřednější problémy. Třeba Klaun Ransome zjistí, že je prokletý a nemůže se zbavit svého makeupu a převleku šaška. A teď, babo, raď! Adventura je zasazena do roku 1987, jednotlivé postavy mohou vzájemně spolupracovat, vývojáři slibují náročné hádanky, bizarní svět i spoustu humoru.

Na hře se začalo pracovat v lednu 2015, ale už o rok předtím o ní oba hlavní autoři začali přemýšlet. Už dříve také Gilbert a Winnick vyjádřili zájem vydat hru také na Switch od Nintenda. Jestliže se vám stýská po zlatém věku adventur, určitě byste měli tenhle retro kousek sledovat. Jak hlásá podtitul na oficiálním webu: Ve městečku jako Thimbleweed Park je mrtvola tím nejmenším z vašich problémů.

To vám ostatně zdůrazňuje i zmíněný klaun Ransome v nedávném traileru, který si určitě pusťte, pokud jste ho ještě neviděli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama