MS nabídne stovku her za 10 dolarů měsíčně
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MS nabídne stovku her za 10 dolarů měsíčně

MS nabídne stovku her za 10 dolarů měsíčně

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 2. 2017 15:01 15
Reklama

Phil Spencer dnes na webu Xbox Wire představil novou velice zajímavou službu od Microsoftu nazvanou Xbox Game Pass. Ta od jara nabídne za předplatné přístup k více než stovce her.

Na rozdíl od Sony a služby PlayStation Now se namísto streamování zaměřil redmondský gigant na klasickou cestu, kterou ostatně na Xboxu One zvolil třeba i program EA Access. Jenže Xbox Game Pass se nebude omezovat jen na hry od Microsoftu, jak byste si možná mohli myslet.

Za 10 dolarů měsíčně hráči na jaře dostanou přístup k více než stovce her pro Xbox One a Xbox 360 v rámci zpětné kompatibility. Najdete mezi nimi tituly od společností 2K, 505 Games, Bandai Namco, Capcom, Codemasters, Deep Silver, Focus Home Interactive, Sega, SNK, THQ Nordic, Warner Bros. Interactive Entertainment a samozřejmě i samotného Microsoftu.

Těšit se už nyní můžeme na některé z populárních kousků, jako jsou Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2K16 nebo SoulCalibur II. Zvolenou hru si jednoduše stáhnete do konzole, aniž byste se museli ohlížet na rychlost a stabilitu připojení jako u PS Now. Řešit nemusíte ani servery a regionální podporu.

Pro předplatitele a členy služby Xbox Game Pass navíc budou k dispozici slevy na hry (20 procent) z tohoto katalogu pro Xbox One a také DLC (10 procent), které se mohou stát součástí vaší knihovny natrvalo. Jinak se každý měsíc nabídka programu částečně obmění. Některé tituly zmizí, jiné přibudou. Stále tak budete mít co hrát.

Microsoft se chce ujistit, že vše bude na jaře fungovat, jak má, a proto už teď spouští alfa provoz pro členy programu Xbox Insider. Ti mají šanci osahat si omezenou skupinu her již nyní. Jde jen o malou ukázku toho, co se v plné síle má projevit až na jaře. Předplatitelé služby Xbox Live Gold se pak dostanou k Xbox Game Pass ještě předtím, než se zpřístupní úplně všem.

Časem se máme dozvědět další detaily, jak se plné spuštění služby přiblíží. I když to podle představení od Phila Spencera vypadá, že jde zatím o Xbox exkluzivní službu a o PC nepadla žádná zmínka, Microsoft už zřejmě začal pokukovat i po Windows, což by mohlo s rozrůstajícím se katalogem a přibývajícími tituly být zajímavé i pro hráče na PC.

Na webu Xbox.com se totiž v FAQ píše: “Permanentka Xbox Game Pass bude k dispozici pouze pro Xbox One a zařízení s Windows 10. I když budou v permanentce Xbox Game Pass zahrnuty některé zpětně kompatibilní hry pro Xbox 360, tyto tituly nebudou v rámci předplatného na konzole Xbox 360 k dispozici.” Pro úplnost dodáváme, že pro Xbox Game Pass není potřeba mít aktivní předplatné Xbox Live Gold.

Více informací o programu najdete na Xbox Wire a na webu Xbox.com.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama