The Secret World brzy čeká totální restart
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Secret World brzy čeká totální restart

The Secret World brzy čeká totální restart

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 2. 2017 09:42 1
Reklama

Norská vývojářská společnost Funcom má na svém kontě hned několik MMORPG titulů. Už v roce 2001 vydala sci-fi Anarchy Online, o sedm let později pak přišla s titulem Age of Conan: Hyborian Adventures, který později změnil svůj podtitul na Unchained. Momentálně je vývojářský tým plně pohroužen do práce na Conan Exiles, je tu ale ještě jedna masivně multiplayerová online hra, na kterou bychom skoro zapomněli. A Funcom se tento fakt již brzy pokusí zvrátit.

Řeč je o The Secret World z roku 2012, tedy hře, která náš moderní reálný svět okořenila o nejrůznější okultní síly a mocnosti. V rámci hry se můžete připojit k jedné ze tří tajných společností, které ze stínů ovládají svět, a cestovat po celém světě, od amerického státu Maine přes Egypt, Transylvánii až do Tokia. Své síly ve hře změříte s bytostmi z Lovecraftových mýtů, hra čerpá inspiraci v klasických hororech i lokálním folklóru. Navíc The Secret World časem začal využívat systém „buy-to-play“, stačí pouze zakoupit hru a další poplatky již nejsou třeba.

Na papíře to zní všechno skvěle a hodnocení v recenzích byla velice slušná, bohužel ale prodeje tento fakt zdaleka nereflektovaly. Po přechodu na provoz bez pravidelných měsíčních poplatků se sice zájem o hru zvedl, vydání v době, kdy na trh mířily Guild Wars 2, Diablo III a datadisk Mists of Pandaria pro World of Warcraft se však nakonec ukázalo jako taktická chyba.

Pět let po vydání vývojáři přicházejí s oznámením relaunche, který by měl proběhnout ještě v první polovině letošního roku. Od restartu si slibují zejména zvýšení zájmu ze strany hráčů. Již brzy by se tedy hra měla dočkat zásadního redesignu, který má výrazně zlepšit zážitek nových hráčů. Úpravám se nevyhnou ani klíčové prvky hratelnosti včetně soubojového systému. Aby si hra nově nabytou komunitu udržela, nabídne takzvané retenční bonusy na bázi každodenních odměn. Upraven bude i obchodní model a příběhový obsah tak bude dostupný zcela zdarma. Počátek těchto velkých změn je naplánován na konec března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama