Epic připravuje šest her, představil novou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Epic připravuje šest her, představil novou

Epic připravuje šest her, představil novou

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 2. 2017 13:17 3
Reklama

V 90. letech a vlastně až do roku 2011 jsme byli zvyklí společnost Epic Games vnímat jako autory prvotřídní technologie jménem Unreal Engine a zároveň jako tvůrce vynikajících akčních her. Za všechny můžeme jmenovat kultovní Unreal či jeho multiplayerovou odnož Unreal Tournament nebo třeba sérii Gears of War. Momentálně je ale vize firmy zcela jiná.

Epic Games se momentálně zaměřují na vydávání vlastních titulů a podle posledních zpráv jich aktuálně mají v přípravě hned šest. Tou první je Paragon, free-to-play online titul pro PlayStation 4 a PC, který aktuálně hraje přes 800 tisíc hráčů. Epic ale také stále pracuje na novém Unreal Tournamentu, který je momentálně v rozpracované podobě zdarma dostupný na PC. Ve spolupráci se společností Bad Robot, která patří režisérovi J.J. Abramsovi, vyrábí Epic také mobilní titul Spyjinx. O tom toho zatím moc nevíme, do konce roku by ale měl být oficiálně odhalen.

Dalším z chystaných titulů je Fortnite, hra, která v sobě má kombinovat prvky střílení, stavění a objevování světa. I o něm bychom se do konce letošního roku měli dozvědět víc. Epic ale také následuje současné trendy a pro VR zařízení Oculus Rift připravuje titul Robo Recall, který zaplatila samotná společnost Oculus VR. Pokud správně počítáme, to je zatím pět her. Včera ale firma oznámila zcela novou.

Jmenuje se Battle Breakers a ačkoli k tomu název může svádět, s projektem LawBreakers bývalého zaměstnance Epicu Cliffa Bleszinskiho nemá nic společného. Podle popisu půjde o frenetické taktické RPG, inspirované kreslenými seriály z 80. let. Ve hře bychom měli najít stovky hrdinů, mezi kterými nebudou chybět nindžové, rytíři, roboti a dinosauři. Battle Breakers nabídnou cross-platform multiplayer mezi mobilními zařízeními a PC.

Cílem hry bude shromáždit dostatek hrdinů, abyste se mohli postavit hordám příšer z vesmíru. Boj bude probíhat na tahy a k dispozici dostanete širokou plejádu ničivých zbraní, včetně tornád, tsunami nebo zemětřesení. Kromě toho bude vaším úkolem stavět a vylepšovat pevnost Sky Tower. Zatím neznáme datum vydání, zájemci se ale mohou registrovat na Google Play nebo na webu společnosti Epic Games. To jim přinese nejen pravidelnou zásobu informací o vývoji hry, ale také bonusovou postavu jménem Dark Beastman.

Ačkoli je společnost rozkročena mezi mnoho projektů a některé z nich si jistě vedou velmi dobře, nemůžeme se ubránit lehkému zklamání, že časy skutečné AAA produkce jsou už pro Epic Games zřejmě minulostí. Všech šest zmíněných titulů bychom totiž v mžiku vyměnili za nový Unreal. S možnostmi Unreal Enginu 4. generace by to totiž určitě byla parádní podívaná.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama