Conan Exiles zaplacen za prvních sedm dní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Conan Exiles zaplacen za prvních sedm dní

Conan Exiles zaplacen za prvních sedm dní

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 2. 2017 16:17 2
Reklama

O společnosti Funcom jsme sice dnes již psali, ale to bylo ve spojení s jejich starším titulem The Secret World, který v nejbližší době čeká potřebná obroda. Funcom má ale aktuálně jedno velice žhavé želízko v ohni v podobě Conan Exiles. A jak se zdá, hře se zatím daří přímo skvěle.

Funcom totiž nyní zveřejnil finanční výsledky za poslední kvartál fiskálního roku 2016 a čísla, kterými se v prohlášení pochlubil, jsou velice zajímavá. Conan Exiles totiž za 28 dní od svého uvedení do programu Steam Early Access zvládl prodat 480 tisíc kopií. Toto číslo navíc reflektuje čisté prodeje, reklamace a vrácení peněz do něho již byly započítány. Norská herní společnost může být navýsost spokojena, protože stanovený cíl činil 487 tisíc prodaných kusů v prvním roce. Nakonec se jim toto množství zřejmě podaří naplnit za 30 dní.

Funcom tento úspěch označuje za skvělý základ pro to, jak si hra povede v příštích obdobích. Její vývoj stál 4,5 milionu dolarů, zaplatila se ale hned v počátečních sedmi dnech prodejů. Už nyní na ní tedy studio vydělává. Ve vyjádření Funcomu stojí, že se jedná o třetí titul, na který společnost aplikovala novou strategii, a stejně jako v případě předchozích dvou se osvědčila. Conan Exiles využívá platební model buy-to-play, který nevyžaduje žádné dodatečné poplatky nad rámec ceny hry. Poté, co hra vyjde na všech platformách mimo early access, zváží vývojáři implementaci placených DLC. Ve Steam Early Accessu by měla zůstat po dobu jednoho roku a vývojáři hodlají plně využít zpětnou vazbu od hráčské komunity.

Úspěch Conana inspiroval Funcom ke zvýšení investic. V následujících dvou letech by měly dodatečné investice představovat částku mezi 5 a 10 miliony dolarů. Podstatná část těchto peněz bude věnována na vývoj konzolové verze, protože právě na konzolích je mnohem menší žánrová konkurence. Zpráva výslovně zmiňuje, že jediné podobné hry, které jsou aktuálně dostupné i na konzolích, jsou tituly ARK: Survival Evolved a 7 Day to Die. Do programu předběžného přístupu na Xbox One by se hra měla dostat ve třetím kvartálu letošního roku, plnohodnotné vydání na všech platformách je plánováno na první čtvrtinu příštího roku.

A co Conana čeká v nejbližší budoucnosti? Minimálně každé dva týdny budou vycházet pravidelné patche a updaty, které se budou starat o stabilitu a výkon. Vývojáři se nyní hodlají starat zejména o odstraňování bugů a rychlé reagování na podněty ze strany komunity. Nový obsah nebude do hry proudit tak často, o to však budou všechny updaty bohatší. Jako příklady dodatečného obsahu zpráva uvádí obléhací stroje, systém barvení vybavení, jízdu na zvířatech a podobně. Ve fázi předběžného přístupu by hra měla dostat 4 až 6 updatů. Ve třetím kvartálu letošního roku společně s uvedením hry do Xbox One Preview Program do hry přibude i nový biom. Ten přinese novou krajinu, příšery, vybavení, postavy a tak dále.

Jak je vidět, Conan Exiles má nakročeno k působivému úspěchu. Hru momentálně hraje Zdeněk a již brzy se s vámi podělí o své dosavadní dojmy. A jak jste na tom vy? Vyzkoušeli jste Conana? A jak se vám líbí? Dejte nám vědět v diskuzi.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama