Switch nabízí Boost mód. Není pro všechny
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch nabízí Boost mód. Není pro všechny

Switch nabízí Boost mód. Není pro všechny

David Plecháček

David Plecháček

27. 2. 2017 14:24 4
Reklama

Dny nás dělí od vydání Nintenda Switch, a zdá se, že si od dalších zpráv neodpočineme až do pátku. A možná ani potom. Jako obvykle si novinky můžeme rozdělit do dvou částí – na ty, které se týkají her, a na ty, které se týkají samotného hardwaru.

Opakovaně jsme připomínali, že jej některá média už nějakou dobu vlastní, a tak se většina informací opírá o vlastní testy a zkušenosti. Výjimkou není ani Digital Foundry, web, který se zabývá technickými rozbory čehokoliv, co se hrami souvisí. DF přišlo se zprávou, že se konzole ve vývojářském režimu umí přetaktovat a nabídne tak větší výpočetní výkon. Podle zprávy by měl jakýsi boost režim zefektivnit grafický výkon o 25 procent.

Je lepší ale znovu připomenout, že se jedná jen o variantu určenou pro designéry her. Klasický hráč s normálním Switchem tuto možnost pochopitelně nemá. Ačkoliv se v tu chvíli zvedne frekvence grafického čipu z 307 MHz až na 384 MHz, tak i tehdy je výkon na hony vzdálený tomu, co nabízí konkurence na trhu s domácími konzolemi – ať jde o Xbox One nebo o PlayStation 4.

Včera jsme sice psali o výdrži baterie v handheldovém módu, ale toto téma rezonuje napříč médii i dnes. Magazín Forbes totiž netestoval jen Switch, ale testoval i další přenosná zařízení, abychom si novou konzoli od Nintenda mohli někam zařadit. Redaktoři vzali do rukou hned několik typů handheldů od Nintenda, tři modely iPadu, ale také PSP nebo Vitu, a čekali, jak novinka obstojí.

Jakmile se všem zařízením nastavil maximální jas, zapnulo se Wifi nebo Bluetooth (pokud byly k dispozici), čekalo se, co odpadne nejdříve. Nebudeme vypisovat kompletní tabulku, ale rychle si vybilo 3DS (3 hodiny a 25 minut), 2DS (3 hodiny 55 minut) i New 3DS (nad 4 hodiny). O něco déle vydrželo i PSP a Vita (shodně okolo pěti hodin). Switch se vybil o několik minut později, za 5 hodin a 12 minut.

Pro srovnání. Vydržel déle než všechny iPady s výjimkou iPad Mini 2. Z konzolí od Nintenda na tom bylo lépe jen DS, New 3DS ve verzi XL Mugen Battery, a prakticky všechny Gameboye – Gameboy Advance, Gameboy a Gameboy Colour.

Co se týče her, podle magazínu Finder.com.au se počet připravovaných titulů přehoupl přes stovku. Mohou za to i nově oznámené hry jako Troll and I, Battle Princess Madelyn and Celeste, nebo třeba twin-stick střílečka Rive, která měla původně vyjít kromě PC a PS4 i na Wii U, ale nakonec vyjde na novějším zařízení. Opět ale narážíme na to, že se nejedná o velké hry, a tak se bude Switch opírat hlavně o Zeldu.

Právě Zeldě patří poslední část této novinky. První recenze se objevily už včera, a jsou rozhodně zajímavé. Magazín Edge se rozhodl nešetřit chválou a na desítkové stupnici udělil dílu s podtitulem Breath of the Wild 10 z 10. Edge rozhodně nepatří mezi malé weby, ba právě naopak, má dlouhou historii, a tak by jeho hodnocení nějakou váhu mít mělo. Shodou okolností ale Zeldu zrecenzoval i německý web Gamepro. Ten se k názoru o výjimečnosti nového dílu přidává, udělil jí totiž 94 ze 100. To je historicky druhé nejlepší hodnocení na těchto stránkách. Pro srovnání, Zaklínač 3 nebo Uncharted 4 mají shodně 92/100. O bodík více než Zelda získalo pouze GTA IV.

Jenže je otázka, zda to může Breath of the Wild utáhnout samo. Zájemci by totiž museli čekat na další opravdu velkou hru možná až do podzimu, a to je dlouhá doba. Ale to není nic nového, tento vykřičník přidáváme ke každé zprávě. Namísto toho se s námi můžete podělit o to, jaká hra vám bude na Switchi chybět nejvíce.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama