Shenmue HD by mohlo vyjít ještě letos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Shenmue HD by mohlo vyjít ještě letos

Shenmue HD by mohlo vyjít ještě letos

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 2. 2017 10:08
Reklama

Působivý úspěch kickstarterové kampaně Shenmue 3, která dokázala svůj stanovený cíl naplnit za necelých osm hodin a do svého konce stačila vybrat trojnásobek požadované částky, ještě více rozdmýchal debaty o možném remasteru prvních dvou dílů slavné značky. O tom se ostatně hovoří už řadu let a Sega čas od času spekulacím přeleje pod kotel. Nyní máme další důvod domnívat se, že je HD edice Shenmue a Shenmue II skutečně blízko.

Britský server Rice Digital, který se úzce specializuje na japonské hry, přišel se zprávou, že zdroj blízký vydavatelství Atlus USA potvrdil existenci titulu Shenmue HD Remaster, který by se na pulty obchodů měl dostat ještě letos. Podle anonymního zdroje zřejmě vyjdou oba první díly naráz. Shenmue III by se údajně mělo na trhu objevit až v příštím roce.

O remasteru Shenmue jsme v uplynulých měsících psali hned několikrát. Sega opakovaně naznačovala, že si s myšlenkou na opětovné uvedení slavných her dlouhodobě pohrává. Na začátku ledna jsme vás pak informovali o tom, že si společnost zaregistrovala doménu ShenmueHD.com. Zatímco první díl vyšel v roce 1999 pouze na konzoli Dreamcast, pokračování se dostalo i na první Xbox. Třetí díl vzniká na platfomy PlayStation 4 a PC, je tedy velice vhodné, aby před jeho vydáním dostali současní hráči příležitost seznámit se s příběhem série.

Zatím samozřejmě nevíme žádné bližší informace o datu vydání nebo platformách, na nichž by potenciální remastery byly dostupné. Příběh Shenmue se odehrává na konci 80. let v Japonsku, hry na svou dobu nabídly nevídaný otevřený svět, v němž kromě řešení hádanek, rozhovorů s NPC a řady miniher dojde i na pěstní souboje, o které se stará soubojový systém, velice podobný sérii Virtua Fighter. Hlavní hrdina Ryo Hazuki pátrá po důvodech smrti svého otce, ale během toho si může například zahrát klasické arkádové automaty nebo vzít brigádu v přístavu a účastnit se závodů vysokozdvižných vozíků. Třetí díl by měl na události prvních dvou přímo navazovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama