Twitch chystá vlastní herní obchod
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Twitch chystá vlastní herní obchod

Twitch chystá vlastní herní obchod

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 2. 2017 15:15
Reklama

Populární Twitch.tv funguje již od roku 2011 a v uplynulých letech se stala jednou z nejoblíbenějších alternativ pro sledování streamovaného videa. V roce 2015 měl Twitch více než 1,5 milionu streamerů a 100 milionů návštěvníků za měsíc. Od té doby jeho popularita jen vyrostla a zjevně nastal čas portfolio nabízených služeb rozšířit.

V dnešním příspěvku na blogu společnosti tak došlo k oznámení, že se na Twitchi již brzy hry nebudou jen sledovat, ale také prodávat. Autor příspěvku Robin Fontaine, který ve firmě funguje jako produktový manažer, tvrdí, že tato novinka dává smysl, protože mnoho lidí se před koupí hry o její kvalitě jde přesvědčit právě na Twitch. Díky novému internímu obchodu si pak zákazníci budou moci vytouženou hru zakoupit bez toho, aby vůbec opouštěli stránku.

Celé to bude fungovat tak, že během streamu se pod videem zobrazí možnost zakoupit právě sledovaný titul. Pokud se streamer zapojí do programu, který Twitch chystá, z každého nákupu, uskutečněného přes jeho vysílání, dostane 5% podíl. Fontaine na blogu vysvětluje, že pro mnohé zákazníky půjde o zajímavý způsob, jak podpořit své oblíbence.

Za každý nákup, který bude vyšší než 4,99 dolaru, navíc dostanete speciální Twitch Crate, která bude obsahovat malé digitální bonusy, jako je například odznak do chatu nebo různé emotikony. Služba by měla být spuštěna ještě během letošního jara, pro její využívání musíte mít účet na Amazonu. Nákupy budou ale dostupné celosvětově. Zakoupené hry můžete spouštět buď přes Twitch Launcher, nebo přes již známé služby, jako je třeba Uplay. Při spuštění nové služby naleznete v obchodě tituly od společností Ubisoft, Telltale Games, Digital Extremes, Hi Rez Studios, Double Fine Game, Paradox Interactive, Campo Santo a řady dalších. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama