Switch nenabídne při launchi Virtual Console
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Switch nenabídne při launchi Virtual Console

Switch nenabídne při launchi Virtual Console

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 2. 2017 13:42 8
Reklama

Několikrát jsme psali o tom, že Nintendo uvažuje nad tím, jestli nabídnout nějakou slevu či kompenzaci lidem, kteří už si dříve koupili hru pro Virtual Console na Wii U nebo 3DS a nyní by ji chtěli znovu na Switchi. Živě se také spekuluje o tom, že Switch navíc nabídne poprvé v rámci této služby hry z GameCubu. Nikdy by nás ale nenapadlo, že Virtual Console nebude k dispozici hned při vydání.

Nintendo přišlo s touto zprávou až dnes. Do prodeje přitom Switch vstupuje už příští pátek, takže se dozvídáme informaci opravdu na poslední chvíli. Na začátku starší hry pro novou konzoli dostupné nebudou podle oficiálního sdělení Nintenda, dojde na ně pravděpodobně později. V budoucnu se máme dočkat dalších podrobností.

Jak připomíná GameSpot, konzole minimálně zpočátku nenabídne ani stramovací a video služby jako YouTube nebo Netflix. Kromě toho jsme se dnes dozvěděli, že digitální hry půjde nakupovat i přes web Nintendo.com a stáhnou se automaticky do Switche v momentě, kdy bude k dispozici Wi-Fi.

Za pozornost stojí i informace, že i když digitální nákupy budou svázané konečně s uživatelským účtem a nikoli konkrétní konzolí, nebude možné mít stejné hry stažené na více zařízeních současně, jako je tomu v případě Xboxu a PlayStationu. V případě, že zvyklí používat jiné zařízení doma a jiné třeba u kamaráda, přičemž z obou máte přístup ke své knihovně her, na Switchi to nepůjde.

Minimálně zpočátku. Nepůjde se tedy ani podělit o digitální verzi v rodině, kde by měli více konzolí, jakkoli to může znít nepravděpodobně. Nintendo však v této věci ještě neřeklo údajně poslední slovo, takže se situace může ještě změnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama