Padlo embargo. Videa ukazují Switch v akci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Padlo embargo. Videa ukazují Switch v akci

Padlo embargo. Videa ukazují Switch v akci

David Plecháček

David Plecháček

23. 2. 2017 15:51
Reklama

Českým médiím nebylo dopřáno, aby si osahala novou konzoli Switch s větším předstihem. Výpravu za Switchem si uděláme zítra, kdy zamíříme do Kongresového centra v Praze, abychom si utřídili vlastní názory na hybridní novinku. Světové magazíny ale měly větší štěstí. Switch už mají několik dní v ruce a dnes padlo embargo na zveřejnění prvních informací. Ukázky, jak vypadají videa z uživatelského rozhraní nebo jak si vytvořit několik účtů, vás asi nevytrhnou, najdou se ale informace, které jsou o poznání zajímavější.

Vezměme si to popořadě. První video, které vám předkládáme ke zhlédnutí, v šesti minutách představuje UI. Jak vypadá základní nabídka a co obsahuje menu? Na obojí naleznete odpověď. Na nás působí rozhraní čistě a přehledně.

Než se posuneme dále, pokud jste video sledovali pořádně, možná vás zaujala v menu položka Sleep Mode, respektive záložka „Suspend Auto-Sleep While Playing Media Content“. Tato nevinně vypadající možnost má mnohem větší význam, než se může zdát. Dnes jsme sice psali o tom, že na Switchi – alespoň zpočátku – nebudou žádné streamovací a video služby jako YouTube nebo Netflix, ale nalezená kolonka je poměrně přesvědčivým důkazem, že se jedná pouze o dočasné omezení.

Padlo embargo. Videa ukazují Switch v akci
i Zdroj: Hrej.cz

Další dvojice videí představuje tvorbu dílčích profilů a jejich následnou správu. Switch, na rozdíl od Wii U, už nesází pouze na Mii coby na prostředek, jak si vytvořit vlastní účet, ačkoliv tato možnost v systému zůstala. Ve druhém videu se pak dozvíte, jak si vytvořit hned několik oddělených účtů na jedné konzoli, což je pro Nintento novinkou. Informaci, že nákupy digitálních her a dalších věci v eShopu nebudou vázány na konkrétní zařízení, ale právě na účet, víme od minulého pátku.

Právě eShop by měl být součástí day one updatu. Ten bude k dispozici od 3. března, tedy ode dne, kdy se Switch začne oficiálně prodávat. Kromě přístupu do obchodu budou zpřístupněny i další sociální prvky konzole, jako je on-line multiplayer, sdílení screenshotů přes sociální sítě a podobně.

Podle vyjádření samotného Nintenda bude update probíhat na pozadí, přičemž je vytvořený tak, aby se nainstaloval rychle a nerušil vás při hraní. Pokud si vzpomínáte na masivní day one patch Wii U, je to příjemná změna. Nintendo se evidentně s přibývajícími roky učí. Switch ale na druhou stranu nebude mít vlastní internetový browser.

Pomalu ale jistě se dostáváme k samotným hrám. Především k Zeldě. Podle Polygonu Breath of the Wild nevyžaduje prakticky žádnou instalaci, a tak po zasunutí cartridge můžete začít ihned hrát. To je rozhodně skvělou zprávou. Díky eShopu se navíc opět rozšířil seznam her, které budou dostupné už od 3. března. Ne o moc, ale Shovel Knight: Treasure Trove a rozšíření Specter of Torment nezní nijak špatně. Další novinkou je Fast RMX (ukázka níže), závodní zběsilá hra, která bude podporovat split-screen a on-line multiplayer. Všechny tři položky jsou Switch exkluzivní, ale v případě Shovel Knight se jedná jen o exkluzivitu časovou. Do konce roku by se mělo v eShopu objevit až 60 nezávislých her, říká Nintendo.

Poslední zpráva tak úplně nesouvisí s dojmy a informacemi z nich vyplývajícími, ale i tak se sluší podotknout, že je o Switch několik dní před vydáním velký zájem. Jak říkají zástupci mezinárodního řetězce GameStop, „po Switchi je obrovská poptávka“. „Máme před sebou hodně práce, abychom ji celou uspokojili,“ dodává Eric Bright. Zdá se, že se Nintendo trefilo do černého. Alespoň tak to zatím vypadá...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama