Mod pro Dooma oživí FPS Alien Trilogy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mod pro Dooma oživí FPS Alien Trilogy

Mod pro Dooma oživí FPS Alien Trilogy

Jiří Bigas

Jiří Bigas

23. 2. 2017 13:08 2
Reklama

Určitě si někteří z vás ještě vzpomenou na výbornou FPS Alien Trilogy z roku 1996 pro PlayStation, Saturn a PC. Jde o jednu z mála překvapivě skromného portfolia podařených vetřelčích her. Připomenout si ji můžete díky totální konverzi pro Dooma.

Mod má na svědomí autor s přezdívkou Kontra_Kommando. Konkrétně jde o totální konverzi GZDoomu a výsledkem by měla být plnohodnotná hra založená právě na Alien Trilogy. Jak se dá čekat, hráč v ní stane proti korporaci Weyland-Yutani, jejím androidům, vetřelcům, ale i predátorům. To vše v kultovních kulisách milovaného sci-fi hororu.

Vývojář už stačil převést do hry všechny nepřátele i zbraně a přitvrdil, pokud jde o krev a násilí. Za pozornost rozhodně stojí první sada screenshotů, z níž na vás dýchne pořádná nostalgie. Zejména, pokud jste se jako já krčili u televize při hraní originálu a žili v domnění, že nic realističtějšího a strašidelnějšího nemůže existovat.

Modder Kontra_Kommando původně pracoval na projektu Aliens: The Ultimate Doom, ale s novou grafikou od Lexe Safonova, kterou se podařilo extrahovat z Alien Trilogy, tu máme novou odnož nazvanou Alien Trilogy Ultimate Doom. Ta kombinuje původní titul Aliens: The Ultimate Doom s grafikou Alien Trilogy.

AI je třeba z Aliens: The Ultimate Doom. A nakonec by rád Kontra_Kommando nahradil všechny textury těmi z Alien Trilogy. Predátor by se měl objevovat ve hře jen příležitostně, pokud se náhodou bojíte tohoto crossoveru. Než se však dočkáme vydání modu, musí jeho autor podle svých slov ještě přidat množství obsahu. Výsledek vypadá ale už teď k nakousnutí. Libovolnými kusadly.

Pokud jde o původní Alien Trilogy, na svědomí ji má dnes už neexistující studio Probe Entertainment patřící Acclaimu, který u hry figuroval coby vydavatel. PC verze nabídla i multiplayer a hra byla poměrně dost věrná filmové sáze. Na titulu, v němž jsme si zahráli za Ellen Ripleyovou, se začalo pracovat už v roce 1994.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama