Nier: Automata na PC později a další detaily
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nier: Automata na PC později a další detaily

Nier: Automata na PC později a další detaily

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 2. 2017 09:16
Reklama

V posledních dnech je hodně živo okolo akčního RPG Nier: Automata od PlatinumGames. V Evropě hra vychází na PS4 10. března. V USA dokonce 7. března a v Japonsku už 23. února. Verze pro Xbox One, jak jsme psali už o víkendu, je zatím ve hvězdách. Ale co jistá PC verze? Vypadá to, že se zpozdí.

AKTUALIZACE

Navzdory několik hodin starým informacím přímo od vývojářů nový trailer tvrdí, že Nier: Automata vyjde na Steamu už 10. března. Tedy ve stejný den jako verze pro PS4 v Evropě. V jiné verzi stejné upoutávky je ale zmínka o PC verzi vypuštěna. Tak se nechme překvapit.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Port pro Windows zatím nemá stanovené přesné datum vydání. Už je ale jisté, že nevyjde společně s tou pro konzoli PS4. Titul míří na Steam, ale Square Enix teď podle autorů hodně řeší otázku pirátství. Možná i to je důvod, proč nejprve chtějí vydat novinku na bezpečnější platformu. Aby se majitelé obou zařízení náhodou nepoohlédli po nelegální verzi. Producent hry Jósuke Saito přiznal, že tým znepokojilo, u kolika her v nedávné době se podařilo záhy po vydání prolomit protipirátskou ochranu.

Za pozornost stojí ale rovněž informace o obsahu. Hra nabídne systém nazvaný Android. Když zemřete, na místě vašeho skonu zůstane android. Ten obsahuje různá data a čipy, které si můžete znovu přivlastnit. Pokud ale zemřete znovu dřív, než tak učiníte, android je nenávratně ztracen. Tento systém je tak docela podobný tomu ze ZombiU nebo Dark Souls.

Android zmizí i v případě, že se k němu nedostanete v určitém čase. Pokud androida opravíte namísto toho, abyste ho vytěžili, může po omezenou dobu bojovat na vaší straně. Pokud jste on-line, budete narážet na další androidy cizích hráčů a využívat je podobným způsobem.

Vedení Square Enix už dalo také zelenou vývoji DLC. Minimálně v japonském PS Storu se objeví rovněž několik bezplatných témat pro PS4.

Pokud byste se náhodou nemohli dočkat evropského vydání, mohlo by vás zajímat, že japonská verze obsahuje anglické titulky a nemá regionální zámek. Nabídne i francouzskou, italskou, německou a španělskou lokalizaci. Nezapomeňte ale na to, že většina japonských her používá pro potvrzení kolečko a křížek naopak jako návrat.

Líbit by se vám mohla i nová japonská reklama.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama