Už víme, kolik místa zaberou hry pro Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Už víme, kolik místa zaberou hry pro Switch

Už víme, kolik místa zaberou hry pro Switch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 2. 2017 15:53 9
Reklama

Úložný prostor o velikosti 32 GB u Switche byl terčem kritiky od samého počátku. A většinu hráčů neobměkčila ani informace o podpoře paměťových karet, které mohou dosahovat úctyhodných velikostí. Switch dokonce pojme karty o kapacitě, které ani zatím nejsou na trhu. Nicméně informace o velikosti prvních her staví vše do nového světla.

Zatímco některé hry se do paměti vejdou úplně pohodlně v hojném počtu, jiné z místa ukousnou překvapivě moc. Nebo jejich digitální verzi dokonce konzole bez rozšiřující karty vůbec nepojme. Bez karty se tak nakonec docela určitě neobejde nikdo, kdo plánuje pravidelně kupovat hry digitálně. Což by mohlo být o poznání častěji, když nyní bude, jak koncem minulého týdne vyplynulo, možné nákupy spárovat s jedním účtem namísto konkrétní konzolí. Uvidíme ale ještě, jak na tom budou často nepříliš výhodné ceny v eShopu Nintenda.

V každém případě informace o velikosti jednotlivých titulů se podařilo vylovit na japonské stránce výrobce. Z tabulky výrazně vyčnívá Dragon Quest Heroes I & II, který si řekne o rovných 32 GB. Vedle něj působí i The Legend of Zelda: Breath of the Wild s velikostí 13,4 GB skromně. Zbytek her najdete níže v tabulce. Bez karty tak můžete narazit na hry, které Switch vůbec nepojme. Nebude totiž k dispozici celé jeho úložiště, část je vyhrazena pro samotný systém a jeho potřeby. Reálně má být dostupných asi 25,9 GB. Nintendo Switch má přitom podporovat microSDXC karty až do teoretické velikosti 2 TB. Takové ale zatím ani nejsou na trhu.

Nintendo v posledních dnech znovu bránilo titul 1-2-Switch coby samostatně prodejnou hru s tím, že si nezaslouží být jen součástí bundlu s konzolí. Výrobce se také neobává omezeného launchového lineupu a hodně se upíná k nových on-line službám. Díky předčasně uniklé konzoli jsou také k vidění první fotky z tvorby Mii na Switchi a nabídka avatarů/ikon profilu.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 13,4 GB
Mario Kart 8 Deluxe - 8 GB
Puyo Puyo Tetris - 1,09 GB
Disgaea 5 - 5,92 GB
Snipperclips - 1,6 GB
I Am Setsuna - 1,4 GB
Dragon Quest Heroes I & II - 32 GB
Nobunaga's Ambition - 5 GB

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama