Microsoft: Letos máme více exkluzivit než loni
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft: Letos máme více exkluzivit než loni

Microsoft: Letos máme více exkluzivit než loni

David Plecháček

David Plecháček

20. 2. 2017 11:28 31
Reklama

Bývá obvyklé, že vedení nějaké společnosti chválí svou práci a láká vlastní hráče na další a další projekty. Nejinak k práci s komunitou přistupují i tvůrci konzolí – Nintendo si neustále pochvaluje vlastní lineup Switche, Sony si nemůže vynachválit práce interních studií a Microsoft každoročně připomíná, že následující rok bude lepší než předešlý. Phil Spencer něco takového napsal i do příspěvku na Xbox Wire, ale s dodatkem, že tentokrát bude na Xboxu One a Windows 10 více exkluzivních her, než loni.

Odvážné tvrzení, obzvláště s ohledem na zrušení Scalebound od PlatinumGames. Ale hezky popořadě. Není žádnou novinkou, že pro fanoušky americké konzole představuje největší lákadlo Project Scorpio. Budoucí nejvýkonnější konzole na trhu může opravdu slušně zamíchat kartami. Ale zařízení samo o sobě představuje jen jeden dílek skládanky a Microsoft je obzvláště kritizovaný za to, jak se svými hrami nakládá a kolik jich pro své publikum vlastně chystá. A právě proto Spencer zmínil to, co jsem zmínil už v úvodu.

Příspěvek vyšel v souvislosti s vydáním Halo Wars 2. Těmi dalšími jsou Sea of Thieves, State of Decay 2 a Crackdown 3. „Byl jsem hrdý na hry, které jsme vydali v roce 2016, ale větší a rozličnější lineup her v roce 2017 mě přesvědčuje o tom, že letošní rok bude jedním z nejlepších v historii pro majitele Xboxu,“ napsal. Čtveřice her, ke kterým musíme připočíst i znovuvydání Phantom Dust z původního Xboxu a Voodoo Vince: Remastered, klasiku taktéž z konzole, která se prodávala od roku 2001.

Jenže celkový počet her Spencer bobtná i hrami od nezávislých vývojářů, jako je Cuphead, Below, Thimbleweed Park, Tacoma, Ark: Survival Evolved, We Happy Few, tzn. tituly, které pochází z programu ID@Xbox, nebo které jsou v současnosti exkluzivní díky programu Game Preview. Nic proti ničemu, řada z nich bude mít jistě početné publikum a těšíme se na ně i my, ale co se týče vlastních studií, musíme se spoléhat především na E3. Jak Spencer píše, leccos si Microsoft schovává právě tam.

„S ohledem na různorodost našich her a first-party exkluzivity, s neustálým vylepšováním služby Xbox Live a s nadcházejícím launchem Projectu Scorpio, rok 2017 bude neuvěřitelný rok jak pro hráče na Xboxu One, tak pro hráče na Windows 10.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama