Video z Andromedy předvádí principy bojů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video z Andromedy předvádí principy bojů

Video z Andromedy předvádí principy bojů

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 2. 2017 08:31 21
Reklama

Snad každému hráči musí být z praxe jasné, že ne každá šarvátka se dá vyřešit jen za pomocí prosté diplomacie. Někdy je zkrátka zapotřebí sáhnout po řešení olovem a u série Mass Effect to platí hned dvakrát, byť zde standardní pozemská olověná munice až tak významnou roli pochopitelně hrát nemusí. A ani Andromeda nebude výjimkou a jak ukazuje čerstvý trailer, stát bude o co. Tedy minimálně v případě soubojů.

Ty budou zřejmě rychlejší a akčnější než kdykoli dříve a hlavní hrdina (anebo hrdinka) se bude moci těšit z podpory jetpacku v zádech. Ten půjde využívat například k bleskovému přesunu k nepřátelům, ke vznášení se nad bojištěm, anebo třeba k rychlým úhybným manévrům. Tento nový prvek výbavy ruku v ruce s přepracovaným systémem krytí slibuje být významnou podporou pro jakýkoli styl hraní – Bioware zkrátka slibují, že po stránce ovládání a přístupu k akční složce si bude moci každý najít to své. Tedy zřejmě až na ty, kteří snad raději preferují tišší přístup k postupu hrou.

Ve hře nebudou přítomny restrikce vyplývající z výběru třídy hráčů – všechny zbraně tedy budou moci používat libovolní avataři.

Ti ostatní se každopádně mohou těšit i na nové prvky výbavy, jež i tentokrát bude říznuta sci-fi tématikou, a jak to tak vypadá, tak i o poznání intuitivnějším ovládacím rozhraním. Rozdělení zbraní přitom zůstalo takřka beze změny, a s výjimkou drobných automatických zbraní tak do hry opět zavítají pistole, brokovnice, automatické pušky a pušky pro snajpry. Novinkou jsou dedikované zbraně pro boj na blízkost (například meče či energetická kladiva) a za pozornost rozhodně stojí nadále fakt, že ve hře nebudou přítomny restrikce vyplývající z výběru třídy hráčů – všechny zbraně tedy budou moci používat libovolní avataři.

Zbraně samotné se přitom nadále dělí do třech kategorií – klasické projektilové známé z jiných i historických epoch a moderní energetické, jež se ještě dělí na plazmové a paprskové s tím, že každá z kategorií má pochopitelně své výhody a nevýhody. Jedny se kupříkladu přehřívají, zatímco ty jiné mají zase omezené zásobníky.

A co se schopností postav týče, tak ani ty nejsou vázané na konkrétní povolání a v jejich výběru vás tedy autoři nijak limitovat nebudou. Celkový vývoj postavy tedy ze všeho nejvíce připomíná ten pravý sandbox a vaše postava bude vaše vlastní tabula rasa, jež se může vyvíjet hned ve třech oblastech – v technologii, v boji, či v biotických schopnostech. Jak k vývoji postavy hráči přistoupí, to bude jen na nich samotných, neočekáváme však, že by hra přišla s hutným důrazem na RPG prvky – Mass Effect byl (zejména s přibývajícími pokračováními) především o akci, a to samé také očekáváme i od Andromedy. Nakolik to je vlastně dobře, to již ukáže až čas a spolu s ním i první z recenzí.

Dost už ale bylo slov, teď už si vychutnejte slíbené video a těšte se – číslovka v názvu i doprovodný komentář jasně značí, že se jedná pouze o první z plánované řady videí blíže představujících mechanismy hry. Jedním dechem však musíme varovat – pokud nechcete přijít o žádné z překvapení a jestliže chcete svět Andromedy objevovat vlastními silami, tak se podobným zprávám a videím raději širokým obloukem vyhýbejte i nadále.

Mass Effect: Andromeda dorazí do Evropy 23. března a předobjednávat si hru můžete například na Xzone, kde jsou k mání i reklamní předměty ke hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama