Terrarie se prodalo na 20 milionů kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Terrarie se prodalo na 20 milionů kopií

Terrarie se prodalo na 20 milionů kopií

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 2. 2017 11:57 6
Reklama

Raketový vzestup v oblíbenosti a obří úspěch Minecraftu dal vzniknout hned celé řadě ať už větších či menších napodobenin, málokteré z nich se však skutečně mohou pochlubit tím, že udělaly díru do světa. Čestnou výjimkou je kupříkladu Terraria, jež se od konce uplynulého roku může pyšnit skutečně úctyhodným milníkem 20 milionů prodaných kopií.

Za obrovským úspěchem pochopitelně stojí zejména fakt, ten, že si Terrarii můžete pustit prakticky na jakékoli kalkulačce s možností zobrazení barevného obrazu – hra za necelých šest let své existence vyšla zkrátka prakticky na vše, a to i na jinými opomíjená zařízení jako jsou například telefony s Windows či Kindle Fire.

Tvůrci v příspěvku zveřejněném na oficiálních fórech hry pochopitelně děkují komunitě fanoušků a všem, kteří se na tomto úspěchu v uplynulých letech podíleli, a to pochopitelně včetně vydavatele hry na konzolích a na mobilních zařízeních – 505 Games. 20 milionů prodaných kopií je zkrátka něco, čeho se málokteré studio dočká, a na to konto kromě díků tvůrci sdílejí také pár zajímavých fakt, jež se hry a jejího vývoje bezprostředně týkají.

Kupříkladu při vydání bylo v PC verzi přítomno na 250 různých předmětů, dnes jich je skoro 4 tisíce, počet NPC postav se zčtyřnásobil a počet druhů nepřátel vzrostl takřka na dvacetinásobek. Z deseti biomů jich je rázem 27 a přibyly rovněž i nové možnosti zakončení hry. Zkrátka co se obsahu týče, tak hra v minulých letech jen a jen vzkvétala a těší se díky tomu značné oblibě i nadále. Nutností je však neutuchající podpora, jež bude mít v brzké době podobu nových aktualizací pro konzolové a mobilní verze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama