Patent Sony nápadně podobný Switchi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Patent Sony nápadně podobný Switchi

Patent Sony nápadně podobný Switchi

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 2. 2017 16:31 5
Reklama

Pokud plánujete nákup nové konzole s názvem Nintendo Switch, patrně již odpočítáváte dny do 3. března, kdy se konečně dostane na trh. Hybridní zařízení, které umožní hraní na velké domácí obrazovce i v handheldovém režimu na cestách je sice v řadě aspektů unikátní, to ale neznamená, že by podobný nápad neměli i jiný výrobci herního hardware.

Řeč je o společnosti Sony, která má kromě své vlajkové lodi PlayStation 4 na trhu také nepříliš úspěšný handheld PlayStation Vita. Ten se bohužel již delší dobu netěší přílišní přízni velkých vydavatelů, a ačkoli na něj stále vychází slušné množství indie titulů, skutečně AAA produkci aby člověk pohledal. Nově odhalené patenty ale nasvědčují tomu, že Sony možná nad trhem přenosných herních zařízení tak úplně nezlomilo hůl.

Ještě zajímavější je ovšem fakt, že zařízení, které můžeme vidět na nákresech, přiložených k patentu, nápadně připomíná právě Nintendo Switch. Na patent upozornil uživatel diskuzního fóra NeoGAF s přezdívkou pompo. Upozorňuje, že pochází již z roku 2015, zatímco Switch byl oficiálně odhalen na podzim loňského roku. Je tedy nepravděpodobné, že by se v Sony nechali inspirovat, podoba je ale přeci jen nevídaná. Nebylo by to ostatně poprvé, kdy by se majitel značky PlayStation od Nintenda něčemu přiučil. Když byl v roce 2006 představen pohybový ovladač pro Wii, Sony rychle přispěchala s podporou pohybového ovládání v ovladači Sixaxis. A na bizarní svítící ovladače PlayStation Move si určitě vzpomenete také.

Z nákresů není zcela patrné, zda se ovládací prvky po stranách zařízení dají oddělit, stejně jako je tomu u Switche. Na první pohled je ale jasná jejich podobnost s DualShockem 4. Zároveň nelze patent brát jako důkaz toho, že se se stoprocentní určitostí v budoucnu nového handheldu od Sony dočkáme. Přáli byste si ale nějakého nástupce Vity? Nebo jste toho názoru, že samostatné handheldy už jsou pasé a hraní na cestách dostatečně pokrývají mobilní telefony? Dejte nám vědět v diskuzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama