Na Xboxu One bude vycházet více PC her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Xboxu One bude vycházet více PC her

Na Xboxu One bude vycházet více PC her

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 2. 2017 12:22
Reklama

Když se Phil Spencer v poslední době rozhovořil na konto cross-platform symbiózy PC a Xbox One her, obvykle to znamenalo, že si nějaký další dříve Xbox exkluzivní titul probojuje brzy cestu na PC, respektive Windows 10. Tentokrát ale naznačuje opak. Tedy ne že by hry z Xboxu na PC nevycházely, ale že více PC exkluzivit zamíří na konzoli od Microsoftu.

Program Xbox Play Anywhere pomalu ale jistě začíná získávat pozornost dalších vývojářů a vydavatelů a není už výhradně doménou Microsoftu a jeho first party titulů. Kromě toho, že za jednu cenu můžete získat hru pro dvě dříve neslučitelné platformy, to ale znamená, že Microsoft také stále více tlačí na některé dříve PC only hry a jejich autory, aby vyzkoušeli konzolové prostředí. A nelze si nevšimnout toho, že má v některých případech navrch, když dojde na přímé srovnání se Sony.

Na Xboxu One si zahrajete původně/primárně PC hry jako Elite: Dangerous nebo We Happy Few. I díky tomu, že MS nabízí na rozdíl od Sony obdobu programu early access. Včera jsme připomínali, že na XO míří Cities: Skylines a podobné je to s Path of Exile. A tím výčet nekončí, nedávno se na Xbox probojoval původně mobilní Fallout Shelter a úspěchy tu slaví i Astroneer. Majitelé PS4 by jistě dokázali vypočítat jiné případy PC her, které si na konzoli od Sony zahrajete a na Xboxu nikoli, ale Microsoft se očividně snaží a vychází mu to.

Nejenže se tak hry z XO objevují na PC, ale těsnější spolupráce nese ovoce i druhým směrem. A Phil Spencer na Twitteru vyjádřil přesvědčení, že další tituly z PC zamíří na Xbox. MS se proto snaží učinit spojení XO+Win 10 stále atraktivnější pro vývojáře. Spencer také prohlásil na Twitteru, že si je jistý obsahem, který výrobce představí na E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama