Mysteriózní Kona vás vezme do Kanady
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mysteriózní Kona vás vezme do Kanady

Mysteriózní Kona vás vezme do Kanady

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

17. 2. 2017 12:46 3
Reklama

Co se stane, když se ve svém voze vybouráte na podzim a z vraku se vyhrabete až v zimě? Asi nic pěkného, a přesně o tom vypráví survival akce Kona zasazená do krajiny severní Kanady, kterou si v rámci služby předběžného přístupu můžete zahrát na Steamu již nyní.

Vedle verze pro PC (a potažmo i pro Linux a Mac) pak hra již v polovině března a v dokončené verzi dorazí i na PlayStation 4 a na Xbox One. Tam všude se budete moci v mrazivém prostředí vžít do role Carla Fauberta, renomovaného soukromého očka, který se vydává vyšetřit svůj další případ do okolí jezera Atamipek. To ale náhle a především nečekaně překvapila a zasypala sněžná bouře.

Zasypaná krajina je zdánlivě prázdná a Faubert tedy musí přijít na kloub tomu, co se tu vlastně stalo.

Původním úkolem Carla Fauberta bylo zjistit, proč se v okolí sídla významného továrníka jménem William Hamilton množí případy vandalismu – někdo bohatému muži poškozoval majetek a to bylo zapotřebí patřičně vyšetřit. Jenže perspektiva příběhu se po zmíněné autonehodě zásadním způsobem mění. Hamilton není po sněhové nadílce k nalezení a stejně tak se v okolí nenachází kdokoli jiný – zasypaná krajina je zdánlivě prázdná a Faubert tedy musí přijít na kloub tomu, co se tu vlastně stalo. A že to nebude jen tak, to již odhaluje přiložený trailer i galerie, jež přináší příslib tajemné zápletky a mysteriózního nádechu.

Kona je přitom pouhým úvodem do příběhu podstatně většího – ve finále chtějí kanadští vývojáři ze sedmičlenného týmu Parabole přinést ve spolupráci s vydavatelem Ravenscourt vyprávění o celkově čtyřech částech. Kona je tedy pouhým úvodem (v délce zhruba dvou hodin) a z dostupných informací se jedná o začátek slibný. Tedy alespoň za předpokladu, že máte tyto „simulátory chození“, jak tento žánr her někteří hanlivě označují, v oblibě.

Pokud ano, tak se již nyní můžete těšit z otevřeného světa hry, jež je navíc otevřen i svými možnostmi – kupříkladu oproti Firewatch hra nabízí větší důraz na survival prvky podobně, jako je tomu v případě na pohled velmi blízké survival adventury The Long Dark. Od druhé jmenované se Kona odlišuje zejména atmosférou 70. let, podmanivým soundtrackem, oním důrazem na mysteriózní stránku příběhu a všudypřítomným a nezúčastněným vypravěčem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama