Digitální nákupy nejsou už pro jediný Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Digitální nákupy nejsou už pro jediný Switch

Digitální nákupy nejsou už pro jediný Switch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 2. 2017 14:04 2
Reklama

Pavel už ráno psal o tom, že na internetu je k vidění rozbalení konzole Nintendo Switch i důkladná prezentace uživatelského menu. Ale díky předčasnému prodeji konzole jsme se z videa dozvěděli i jinou důležitou informaci, na níž jsme dlouho čekali. Nákupy digitálních her a dalších věcí, jako jsou DLC, v eShop budou konečně navázané na účet a nikoli konkrétní zařízení. Vítejte ve 21. století, Nintendo.

Až dosud byly digitální nákupy svázané s konkrétní konzolí od Nintenda. Platilo to pro Wii U i 3DS. Switch jde konečně s dobou a i když přesedláte na jinou konzoli, můžete se po přihlášení dostat ke svému obsahu. No sláva. Stačí, aby byl účet s konzolí spárovaný. Takže když zařízení ztratíte, nebo vám ho někdo ukradne, nepřijdete alespoň o všechny digitální nákupy.

Podle nedávno uniklých vývojářských dokumentů by rovněž mělo být možné konečně přepnout účet během hraní, aby se kupříkladu při střídání hráčů v různých party minihrách započítávalo správně skóre a podobně.

Už před pár týdny se také objevily náznaky, že Nintendo se zaobírá myšlenkou, jak vyřešit otázku dříve zakoupených her ve službě Virtual Console, které budou fungovat i na Switchi. Nikdo výslovně sice neslíbil, že se k nim automaticky dostanete, ale vypadá to minimálně, že výrobce konečně pochopil, že musí stávajícím majitelům z 3DS a Wii U nabídnout alespoň nějakou kompenzaci nebo slevu v případě, že si budou chtít znovu pořídit digitální retro hru například z NESu ve verzi pro Switch. Naznačil to alespoň Reggie Fils-Aimé v nedávném rozhovoru pro magazín Wired.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama