Activision boduje v prestižním žebříčku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Activision boduje v prestižním žebříčku

Activision boduje v prestižním žebříčku

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 2. 2017 15:28 5
Reklama

Magazín Fortune je prestižním obchodním časopisem, který vydává americká mediální společnost Time Inc. Jeho první číslo vyšlo už před dlouhými 87 lety a ve své kategorii se poměřuje s tak známými jmény, jako je Forbes nebo Bloomberg Businessweek. Možná si kladete otázku, co má takový časopis společného s hrami, odpověď je však velmi jednoduchá, byť neméně zajímavá.

Fortune totiž pravidelně zveřejňuje žebříček nejvíce obdivovaných společností na světě. Průzkumu, který vzniká ve spolupráci s analytickou firmou Korn Ferry Hay Group, se zúčastňují sami členové vedení vybraných společností a z původního počtu 1500 obchodních subjektů je následně vybrána nejlepší padesátka.

Jednotlivé firmy se ale samozřejmě ještě dělí na jednotlivá zaměření, nalezneme mezi nimi průmyslové giganty, společnosti, které se zaměřují na zábavu, technologie a tak dále. Možná vás nepřekvapí, že globální první místo obsadila společnost Apple, pro nás jakožto pro hráče je však daleko zajímavější umístění herního vydavatelského obra jménem Activision Blizzard.

Ten se sice do první padesátky neprobojoval, v kategorii zaměřené na zábavu ovšem obsadil třetí místo. Před společnost, která vlastní takové značky, jako je Call of Duty, Overwatch, Diablo, Warcraft nebo Starcraft, se dostal jen Netflix, poskytovatel streamované VOD služby, na druhém místě pak skončil zábavní gigant Disney. Zajímavé je, že Activision Blizzard je jedinou herní firmou, která se v žebříčku objevila. Pokud se chcete podívat na kompletní seznam nejvíce obdivovaných společností podle magazínu Fortune, zamiřte na jeho oficiální stránky

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama