PS Now brzy ukončí podporu řady zařízení
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PS Now brzy ukončí podporu řady zařízení

PS Now brzy ukončí podporu řady zařízení

Pavel Makal

Pavel Makal

16. 2. 2017 09:12 2
Reklama

Služba PlayStation Now byla oznámena již před třemi lety a po několika uzavřených a otevřených betách se o rok později dočkala plného spuštění. Svým předplatitelům umožňuje přístup k solidní a stále rostoucí knihovně her pro PlayStation 3, které díky systému streamování mohou hrát na širokém spektru zařízení. Bohužel se toto spektrum již brzy výrazně zúží.

PS Now odstartovalo ve Spojených státech a následně bylo zpřístupněno v Kanadě. Uzavřená beta programu nyní probíhá v Japonsku, Británii a některých dalších státech Evropy. K nám se zatím bohužel zatím oficiálně nedostala, pokud si ale na hry z minulé generace konzolí brousíte zuby, měli byste se mít na pozoru. Včera totiž společnost Sony oznámila, že v blízké době dojde ke značnému omezení počtu zařízení, na nichž bude službu možno využívat.

Až dosud mezi ně patřily konzole PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, PlayStation TV, PC s operačním systémem Windows, vybrané modely televizí Sony Bravia, Blu-ray přehrávače od Sony a některé modely televizí od Samsungu. Od 15. srpna letošního roku bude ale podpora na většině těchto zařízení ukončena. V případě televizí Sony Bravia s rokem výroby 2016 dojde k ukončení podpory dokonce ještě dříve, a to 1. dubna.

Od srpna budete moci PS Now využívat pouze na platformách PlayStation 4 a PC. Vyjádření společnosti Sony k těmto změnám se objevilo na PlayStation Blogu: „Po důkladném zvážení jsme se rozhodli věnovat svou pozornost a zdroje PlayStation 4 a PC, abychom mohli nadále rozvíjet a vylepšovat uživatelský zážitek na těchto dvou platformách. Tento krok nás staví do té nejlepší pozice, abychom mohli službu PS Now dále rozšiřovat,“ uvedl Ben Thorpe, produktový manažer společnosti Sony Interactive Entertainment Europe.

Pokud jste si tedy například vybírali televizi s tím, že si na ní třeba v budoucnu zahrajete starší streamované hry, rozhodně se jedná o špatné zprávy. Malou útěchou pro současné předplatitele může být fakt, že uložené pozice z cloudu bude možné dále využívat na PS4 a PC. Krok Sony nicméně naznačuje, že se služba na ostatních zařízeních netěšila dostatečné popularitě a nemělo tedy smysl ji nadále podporovat. Na PS4 a PC je však situace zjevně zcela jiná, ostatně jde o prakticky jediný způsob, jak si na počítači pohodlně zahrát Red Dead Redemption.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama