Nintendo údajně končí výrobu Mini NESu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo údajně končí výrobu Mini NESu

Nintendo údajně končí výrobu Mini NESu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 2. 2017 10:15
Reklama

Internetem se rychle šíří zvěsti, že Nintendo navzdory velkému úspěchu končí výrobu retro konzole Mini NES. Jakkoli se to může zdát být jako nepochopitelný krok, podle několika zdrojů už do obchodů zamíří jen pár posledních zásilek.

Nám samotným se tomu nechtělo uvěřit, když jsme na informaci narazili. Původně pochází od norského obchodu Spillsjappa, který zprávu zveřejnil na svém Facebooku. Podle něj se očekávají dodávky Mini NESu ještě v březnu a v dubnu a pak už nic. Tím by se z konzole stalo potenciálně opravdu velice žádané a časem jistě až raritní zboží.

Sami jsme si kladli otázku, co by Nintendo vedlo k tomu, aby si zařízlo úspěšný produkt. Konkurovat Switchi určitě nemůže. Každopádně i nám se podařilo z našeho vlastní zdroje získat informaci, že skutečně má dojít k ukončení prodeje. Otázkou je, zda třeba Nintendo neuvažuje o tom, by stávající model nahradilo nějakou druhou generací, která by vychytala nejčastěji kritizované nedostatky.

Zprávu měl potvrdit i švédský prodejce, který informaci dostal od distributora Bergsala. Každopádně je to s ohledem na úspěch zařízení velké překvapení. Zejména, když přihlédneme k tomu, že šlo dlouhodobě o nedostatkové zboží, jehož prodeje mohly být ještě vyšší nebýt omezené nabídky. Na aukčních serverech se ceny Mini NESu vyšplhaly před Vánoci na několikanásobek.

Objevila se také domněnka, že by se konec prodeje mohl týkat jen některých vybraných regionů, ale to by nedávalo žádný valný smysl. Musíme si počkat na oficiální vyjádření Nintenda.

Retro konzoli jsme testovali i my na Hrej.cz. Měli jsme k ní dost výhrad, ale stejně si nás dokázala celkem získat. Mini NES si můžete objednat na Xzone.cz za 1699 korun. Druhý ovladač se prodává za 299 korun. Hodit se vám určitě bude i prodlužovací kabel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama