Syberia III zná oficiální datum vydání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Syberia III zná oficiální datum vydání

Syberia III zná oficiální datum vydání

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 2. 2017 10:38 6
Reklama

Od vydání druhého dílu adventurní série Syberia uplyne již brzy dlouhých třináct let a fanoušci už téměř přestávali doufat, že se kdy dočkají dalšího pokračování. Syberia III byla nakonec oficiálně oznámena v srpnu 2013 a po dlouhých čtyřech letech se její vývoj chýlí ke konci. Vývojářské studio Microïds nyní konečně oznámilo oficiální datum vydání.

Syberia III v Evropě vyjde 21. Dubna letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Verze pro Nintendo Switch se také objeví ještě letos, její přesné datum vydání zatím ale není známo. Hlavním designérem a scénáristou je belgický komiksový autor a herní vývojář Benoît Sokal, který má na svědomí i první dva díly série. O hudební doprovod se postará Inon Zur, velice zkušený skladatel, jehož dílo jsme mohli obdivovat například ve hrách Icewind Dale II, Crysis nebo naposledy ve čtvrtém Falloutu.

Syberia III navazuje na příběh bývalé právničky Kater Walkerové, která se díky řadě nešťastných náhod setká s kmenem Youkol. Aby unikli svým společným nepřátelům, vydávají se tito nomádi společně s Kate na svou tradiční cestu, při níž doprovází sněžné pštrosy na jejich migrační pouti. Oznámení data vydání doprovází i nový trailer, z něhož si můžete udělat lepší obrázek o grafické podobě hry.

Původně byla třetí Syberia ohlášena již v roce 2009 a měla vyjít na PC a PlayStation 3 v červnu 2010. Po řadě problémů kvůli vyjednávání se Sokalem a převzetí společností Anuman bylo oznámeno, že hra své původní datum vydání zřejmě nestihne. Následně vývojáři uvedli, že PC verze je stále v plánu, ale hra kvůli problémům se Sony zřejmě nakonec na PlayStation 3 nevyjde. V roce 2011 Benoît Sokal uvedl, že se na hře ještě vůbec nezačalo pracovat kvůli potížím s financováním. Do plné produkce se tak titul dostal až v srpnu 2013.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama