Project CARS 2 bude lépe optimalizované
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Project CARS 2 bude lépe optimalizované

Project CARS 2 bude lépe optimalizované

David Plecháček

David Plecháček

9. 2. 2017 09:44 8
Reklama

Představení nového titulu Project CARS 2 proběhlo oficiální cestou už včera, ale to stále ještě neznamená, že na povrch nevyplouvají další a další zprávy. Jejich zdrojem je nejčastěji samotný Ian Bell, šéf Slightly Mad Studios, který trpělivě odpovídá na otázky fanouškům na fóru GTPlanet.net. Z tamní diskuze také vyplynulo, že bychom se měli dočkat lepší optimalizace pro PC.

Původní Project CARS bylo a je skvělou hrou, ale pokud bychom měli hledat několik much, našli bychom je v optimalizaci. Ta se sice postupem času díky patchům zlepšila, ale i tak mezi hráči panovala obava, zda se situace nebude opakovat. Koneckonců se studio chlubilo většími detaily, věrnějším prostředím nebo podporou 12K, ale to si žádá ruku v ruce vyšší výkon. Bell ale hráče ujistil, že myslí i na jejich krvácející hardware.

„Masivně jsme vylepšili detaily kolem tratí, například jsme vytvořili 3D modely stromů nebo další měnící se drobnosti, které přispějí k živosti tratí. Ale spolu s přidáváním věcí jsme také začali tvrdě pracovat na efektivitě. Hra teď mnohem lépe pracuje s dvěma grafickými kartami a s kartami od AMD, a je rychlejší než kdykoliv předtím. Hovoříme tu o 90% nárůstu při použití crossfire a k tomu jsme další oblasti výrazně optimalizovali. Samozřejmě máme ještě spoustu práce, ale obecně doufáme, že v Project CARS 2 nabídneme v tomto ohledu velkou kvalitu s menšími nároky,“ říká obsáhle šéf londýnského studia.

Dá se tak vlastně říct, že v tomto ohledu by mělo Project CARS 2 nabízet hodně muziky za málo peněz a nákladů. Kromě slibované optimalizace vypadá dobře i samotný obsah, ve hře bude přes 170 vozidel, přes 60 tratí (mimo tradiční okruhy nás hra zavede i na rallycross nebo tradiční americké ovály) a mnoho mnoho dalšího. Obsáhleji jsme se o novinkách a chystaných funkcích bavili ve včerejší novince.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama