Conan vyjde i na PS4, přednost ale má PC/XO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Conan vyjde i na PS4, přednost ale má PC/XO

Conan vyjde i na PS4, přednost ale má PC/XO

David Plecháček

David Plecháček

9. 2. 2017 10:31 2
Reklama

Před deseti dny vešel do early acces fáze Conan Exiles od norské společnosti Funcom. Vývojář a vydavatel známý především díky hrám s licencí Conana plánuje svůj titul ne nepodobný hře ARK: Survival Evolved vydat postupně na všech platformách. V rozhovoru pro web WCCFTech ale jeho zástupci řekli, že prioritou je PC a Xbox One.

Open world hra je ve vývoji teprve rok a už se snaží očarovat svou náturou první hráče. Ačkoliv může na první pohled vypadat tuctově, vývojáři věří, že nový Conan obsahuje takové mechanismy a věci, které jej odlišují od konkurence. „Conan Exiles není jen prázdný sandbox, je plný zajímavých lokací.“ V early access je sice jen jedna, ale i tak by měla být dostatečně velká a rozmanitá, aby vás na nějaký čas zabavila.

Více jich bude přibývat s časem - až stráví hra v předběžném přístupu delší dobu. Kdy přesně ale zástupci Funcomu sdělit nechtějí. Po roce ve vývoji je evidentní, že má tým z Osla práce jako na kostele. Kromě samotného obsahu chce nadále vylepšovat i technický stav. Chod hry zajišťuje Unreal Engine čtvrté generace, takže je ve hře i DirectX 12 a/nebo Vulkan API. Není to ale na pořadu dne.

Na pořadu dne není ani vydání na konzolích. První vyjde bezesporu verze pro Xbox One, ale jak říkají vývojáři, detaily nám sdělí, až se bude blížit samotné vydání v Xbox One Game Preview. Corssplay bychom ale mezi PC a XO hledali marně. S ohledem na Xbox padla i otázka na Scorpio. Na novou silnější konzoli se tvůrci samozřejmě těší.

No a konečně je čas zmínit i informaci z titulku, Conan Exiles na PS4 jen tak nevyjde. Funcom se soustředí na PC a Xbox One, ale časem plánuje vytvořit i PS4 verzi. Lákavé se zdá být i Nintendo Switch, ale asi vás nepřekvapí, že k této konzoli se nevážou žádné konkrétní plány.

Dojmy ze hry časem připraví Zdeněk, a tak se můžete těšit na to, co na novou neustále se rozvíjející hru říká. Když nic, musíme ocenit, že si ve hře můžete zajmout vlastního otroka a donutit ho, aby pro vás dřel až do morku kostí. Na papíře to zní vážně skvěle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama