Xbox může podporovat i použití myši
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox může podporovat i použití myši

Xbox může podporovat i použití myši

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 2. 2017 15:20 15
Reklama

Víkendová zpráva o trablích Blizzardu s použitím klávesnice a myši u konzolí má zajímavou a částečně oficiální dohru – zástupce týmu stojícím za akcí Overwatch vyzýval tvůrce konzolí a periferií, aby situaci pokud možno zpřehlednili. To znamená buďto klávesnici s myší zakázat, anebo jejich použití maximálně zpřístupnit. A na to konto se ozval sám Phil Spencer od Xboxu, jednoznačnou odpověď a finální řešení však neočekávejte.

Výzvu Jeffa Kaplana Spencer na Twitteru posouvá o dům dál – z hlediska výrobce konzolí Microsoft pravděpodobně nezasáhne do práva volby hráčů a nijak situaci měnit neplánuje. Zodpovědnost za vyvážený zážitek přesouvá na bedra vývojářů a věří, že tímto způsobem se hráčům dostane nejlepšího možného zázemí a možnosti volby té správné cesty. Phil Spencer vyloženě říká, že to jsou samotné tvůrčí týmy, které ví, co je pro jejich hráče nejlepší.

Tomuto přístupu se přitom nelze vůbec divit – ke svému datu vydání se kvapem blíží real-time strategie Halo Wars 2 a je to právě Phil Spencer, který v minulosti hovořil o tom, že by Xbox One mohl v budoucnosti obdržet oficiální podporu klávesnice a myši, a to zejména kvůli strategiím. V zákulisí tedy zřejmě probíhají jiné informace než navenek a své o tom jistě ví právě i samotný Blizzard, jak se to ale nakonec vyvrbí, to je zatím otázkou. Z výše uvedeného však vyplývá, že Xbox One se časem skutečně vydá cestou oficiální podpory, s největší pravděpodobností však Microsoft plánuje zanechat možnost implementace těchto periferiích na samotných tvůrcích her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama