Nový update PS4 bude mít podporu USB disků
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nový update PS4 bude mít podporu USB disků

Nový update PS4 bude mít podporu USB disků

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 2. 2017 16:03 16
Reklama

Sony představila na svém oficiálním PlayStation Blogu klíčové funkce a novinky, které přinese nadcházející update PS4. System software ve verzi 4.50 dnes vstupuje do uzavřeného betatestu, vybraní šťastlivci si tak mohou firmware s kódovým označením Sasuke už osahat.

My ostatní se mezitím musíme spokojit s představením nových funkcí, kterých se dočkáme později. Sony se měla zaměřit primárně na vlastnosti, o které žádala komunita nejhlasitěji. Dočkáme se tak podpory externích disků, vlastních wallpaperů i dalších způsobů, jak se spojit s přáteli. A ne, změnit si přezdívku na PSN stále možné není.

Disk PS4 je extrémně snadné zaplnit a pokud se vám neustále nedostává volného místa, určitě oceníte, že je možné připojit přes USB 3.0 externí disk a stahovat a ukládat na něj nejen savy či screenshoty, celé hry, aplikace i rozšíření. Na externí úložiště je dokonce možné přesunout jakoukoli už dříve staženou a nainstalovanou hru nebo aplikaci. Když připojíte USB disk, nainstalované věci uvidíte normálně mezi ostatními na své domácí obrazovce. PS4 teď podporuje externí disky až do velikosti 8 TB.

Nově bude možné také použít libovolný obrázek, který pořídíte vše hře, jako pozadí systému. Dokonce si půjde pohrát s nastavením ikon a textů tak, aby nesplývaly s wallpaperem. Screenshoty lze dokonce pro toto použití dále editovat v SHAREfactory.

Nová verze vylepšuje také quick menu, které se zobrazí při podržení PS tlačítka. Sony slibuje, že novinka představená už v updatu 4.0 bude ještě příjemnější. Zabere méně místa z herní obrazovky a bude možné spravovat party přímo v tomto menu, aniž by člověk opustil prostředí hry.

Podobně jako na Twitteru či Facebooku půjde v activity feedu na PSN nechávat vzkazy, označovat přátele nebo publikovat obrázky. Vše se zobrazí vašim přátelům v sekci What’s New. Více se tak toto menu přiblíží klasickým sociálním sítím. O screenshoty se dokonce půjde podělit veřejně s celým světem.

A konečně jako poslední Sony představila podporu 3D filmů na discích Blu-ray pro PlayStation VR. Pokud PS VR vlastníte, můžete použít PS4 při přehrávání 3D filmů a sledovat je ve stereoskopickém módu.

Výrobce navíc slibuje, že se dočkáme dalších vylepšení ještě v updatu 4.50, které představí později. Jednou z novinek, o které se zatím mluví jen neoficiálně, je takzvaný boost mode, o něm se oficiální materiály nezmiňují. Podle uživatelů betaverze, kteří jej objevili v nastavení, má ale globálně vylepšovat kvalitu starších her na PS4 Pro i v případě, že nedostaly speciální update. Vylepšit má například framerate. Pokud ale uživatelé narazí na problémy v nějaké hře, mohou boost mode vypnout.

V dalších týdnech se dozvíme i datum vydání veřejné verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama