Hry od Nvidie už nelze prodat ani darovat
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hry od Nvidie už nelze prodat ani darovat

Hry od Nvidie už nelze prodat ani darovat

Pavel Makal

Pavel Makal

2. 2. 2017 11:19 8
Reklama

Pro PC hráče je pořizování nového hardware sice jistě radostnou, ale zároveň často nákladnou investicí. Nákup nové grafické karty může peněženku pořádně vyždímat, výrobci se tedy často snaží zákazníkům jejich útratu osladit v podobě přibaleného kódu na některou z aktuálních her. Tyto kódy se však následně běžně objevují v nabídkách na internetu, kde se je původní majitelé snaží přeprodat. Společnost Nvidia chce tomuto chování učinit přítrž a přichází se systémem, který by mu měl zamezit.

Nvidia momentálně ke svým grafickým kartám GTX 1080 a 1070 nabízí zdarma hry For Honor a Ghost Recon: Wildlands. Až dosud platilo, že jste kód mohli uplatnit na oficiálním webu společnosti, kde jste za něj obdrželi klíč do služeb Steam či Uplay. S ohledem na to, že tento systém neměl žádný dodatečný druh ověřování, bylo možné získané klíče dále prodávat. Využívali toho nejen překupníci, ale i zákazníci, kteří danou hru například již vlastnili, nebo právě o tento titul neměli zájem a prodejem hry si alespoň snížili pořizovací cenu grafické karty.

Nově však bude možné kód, který k novému hardware obdržíte, možno uplatnit jen na PC, do nějž byla nová grafická karta nainstalována. Klíče se budou ověřovat přes aplikaci GeForce Experience, která ověří, že uživatel je jejich skutečným vlastníkem. Z popisu na oficiálních stránkách společnosti ale není jasné, zda se klíče vážou na konkrétní kartu, například skrz výrobní číslo, nebo zda jde pouze o stejný model. V praxi by pak jeden majitel GTX 1080 mohl svůj klíč prodat jinému majiteli téže grafické karty.

Nvidia nabádá své zákazníky, aby ještě před uplatněním kódu nainstalovali do počítače nově pořízenou grafickou kartu. Je zároveň nutné dbát na to, jestli máte ve svém profilu na GeForce Experience vyplněn správný věk, protože i na to bude při uplatňování klíče brán zřetel a hry s ratingem 18+ nebudou zpřístupněny, pokud váš profil uvádí nižší věk. Některé kódy mají navíc regionální omezení. Pro veškeré falší informace můžete zamířit na oficiální FAQ společnosti. Jak se na celou věc díváte vy? Nakupovali jste někdy na internetu hry, které pocházely z bundlů od grafických karet?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama