Nintendo prodalo přes 1,5 milionu Mini NES
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo prodalo přes 1,5 milionu Mini NES

Nintendo prodalo přes 1,5 milionu Mini NES

David Plecháček

David Plecháček

1. 2. 2017 13:07 1
Reklama

Nintendu se v poslední době daří. Zanedlouho vyjde konzole Switch, o kterou je v zahraničí s měsíčním předstihem velký zájem, poměrně dobře se daří i kapesnímu 3DS a zejména novým Pokémonům, Super Mario Run si na mobilech vyzkoušelo téměř 80 milionu lidí,... kdo by to byl před rokem býval čekal?

A do toho jsme se dozvěděli, jak si vede i malá retro konzolka Mini NES. Ani s tou nešláplo Nintendo vedle. Konkrétně se jí celosvětově prodalo jeden a půl milionu kusů, což je na zařízení, které replikuje japonský Famicom (u nás prodávaný jako NES) z roku 1983 a které obsahuje pouhých 30 her, docela úspěch.

Za popularitu může samozřejmě i přívětivá cena, Nintendo Classic Mini: Nintendo Entertainment System (jak se krabička celým jménem jmenuje) se totiž prodává za necelé 2 tisíce korun. Na Xzone.cz stojí 1699 korun. Pokud si ale odkaz otevřete, zjistíte, že je stále nedostatek nových kusů.

Tento problém se se zařízením nese celosvětově od uvedení na trh. Nintento se za to ve svém vyjádření opět omlouvá: „Za nedostatečnou velikost zásob se našim partnerům a zákazníkům omlouváme. Některé komponenty Mini NESu je obtížnější obstarat, ale neustále pracujeme na tom, abychom zvýšili produkci,“ říkají jeho zástupci. Bohužel to není jediný problém, který Mini NES má.

O dalších problémech hovoří Jirka ve své „recenzi“. Zařízení neobsahuje žádnou přidanou hodnotu, ovladače s nepochopitelně krátkým kabelem, vlastně vůbec fakt, že všechno funguje přesně tak, jako před třiceti lety, je v několika ohledech nevýhodou. Ale zase vám Mini NES zabrnká hezky na vaši nostalgii.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama