Známe datum vydání remasteru FF XII
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Známe datum vydání remasteru FF XII

Známe datum vydání remasteru FF XII

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 1. 2017 13:31 4
Reklama

Final Fantasy XII je považována za jeden z nejlepších dílů série, která letos slaví třicáté narozeniny. Titul z roku 2006 si na serveru Metacritic drží průměrné hodnocení 92 bodů a zřejmě i to přispělo k rozhodnutí přinést právě tento díl po jedenácti letech od prvního uvedení znovu na trh ve formě remasteru s podtitulem The Zodiac Age. V nové tiskové zprávě od vydavatelství Square Enix se dovídáme nejen o vylepšeních, která nová verze přinese, ale jasné je už i datum vydání pro západní trh.

Final Fantasy XII se odehrává ve světě Ivalice, kterým zmítá válka. Archadianská říše dobyla malé království Dalmasca, které je nyní v troskách a jeho obyvatele čeká nejistá budoucnost. V hlavních rolí se představí jediná nástupkyně dalmaského trůnu, tedy princezna Ashe, a její společník, mladý Vaan, který ve válce přišel o rodinu a nyní sní o tom, že bude svobodně létat v oblacích. Oba hrdinové se pokusí osvobodit svou zemi a vy jim v tom samozřejmě musíte pomoci.

Co se týče novinek, které Zodiac Age přinese, není jich zrovna málo. The Zodiac Job System upraví vylepšování postav tak, aby lépe odpovídalo hráčovu stylu. Do hry také přibude Trial Mode, kde můžete změřit své síly ve stovce po sobě následujících soubojů. Další novinkou pak bude Speed režim.

Pozadu nezůstanou ani technická vylepšení. Hra by měla odpovídat grafickým požadavkům aktuální generace, postavy a videa byly remasterovány do vysokého rozlišení. Těšit se můžeme i na prostorový 7.1 zvuk, dabing byl přepracován do moderní podoby a hudba na pozadí taktéž využívá moderní technologie zvukové produkce. Staromilci ale jistě ocení možnost přepínání mezi původní podobou hry a tou moderní. Přibyde podpora trofejí, sdílení obrázků a videí, zkrátí se nahrávací časy a nově se ve hře objeví i auto-save.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age vychází v Evropě a Spojených státech 11. července, v Japonsku pak od dva dny později. Titul bude k dispozici exkluzivně na PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama