Tony Hawk chystá další hru. Bez Activisionu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tony Hawk chystá další hru. Bez Activisionu

Tony Hawk chystá další hru. Bez Activisionu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 1. 2017 09:15 3
Reklama

Tony Hawk na Twitteru prozradil, že se připravuje dokumentární film o herní sérii Tony Hawk's Pro Skater. Ještě zajímavější je ale informace, že skateboardová legenda pracuje na nějaké nové hře. Zřejmě však půjde o novou značku, protože nejde o projekt Activisionu.

Adrenalinová série, které Tony Hawk propůjčil své jméno, se zrodila už v roce 1999 a nadobro změnila způsob, jakým se díváme na tyto extrémní sportovní hry. Z Pro Skatera se stala legenda, na níž se více či méně úspěšně pokoušela na přelomu tisíciletí navázat celá řada konkurentů.

Bohužel po raketovém vzestupu přišel nevyhnutelně podobně strmý pád, který završil katastrofálně přijatý Tony Hawk's Pro Skater 5 z roku 2015. S ohledem na to žalostnou stiuaci, v níž se značka ocitla, bylo logické předpokládat, že se nového Tony Hawka jen tak nedočkáme. Jenže zatímco Activision skutečně nechává svůj někdejší poklad odpočívat, jeho tvář už zřejmě zkouší štěstí jinde.

V rozhovoru pro Jenkem Magazine Tony Hawk prozradil, že by se fanoušci mohli dočkat další hry, ale ne od Activisionu. Slavný skateboardista zatím nechtěl být konkrétnější, protože je na to podle něj ještě příliš brzy. Nepodepsal podle svých slov zatím ani žádnou smlouvu, ale je to reálná věc. Hawk projektu zřejmě důvěřuje a myslí si, že by se za pár měsíců měla situace vyjasnit.

Je důležité připomenout, že na rozdíl od mnoha jiných hvězd se tahle legenda vždy aktivně účastnila vývoje hry, nejen její propagace. Což dlouho sérii odlišovalo od konkurence. Bylo vidět, že Tony Hawk má skutečný zájem o produkt, pod nímž je podepsaný.

Pokud jde o výše zmíněný dokument, pracuje na něm YouTuber s přezdívkou Icebears4ever, který už má na kontě podobné neoficiální video, a ruku k dílu přiloží i dlouholetý producent herní série Ralph D'Amato. Film se má jmenovat Pretending I’m a Superman.

“Problém” série Tony Hawk spočívá do značné míry v tom, že se hned v prvních dílech podařilo autorům udělat vše tak dobře, že se jen obtížně hledal prostor pro novinky a vylepšení, která by nepůsobila samoúčelně. Ostatně právě onu chytlavost, lehce uchopitelné ovládání a prostá pravidla se podobné tituly snažily jen marně napodobit.

Může vůbec nová hra nabídnout něco navíc? Držíme si palce, aby odpověď byla ano. Mimochodem, může být náhoda, že se Tony Hawk rozpovídal o novém projektu právě ve chvíli, kdy se začalo znovu spekulovat o Skate 4? Tohle by mohla být kombinace snů…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama