Sun a Moon vděčí za zájem Pokémon Go
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sun a Moon vděčí za zájem Pokémon Go

Sun a Moon vděčí za zájem Pokémon Go

David Plecháček

David Plecháček

31. 1. 2017 11:55 3
Reklama

Pokémon Sun a Pokémon Moon se sice prodávají každá zvlášť, ale všichni víme, že patří k sobě. Nintendo dnes ráno potvrdilo, že se (stále relativně krátce po vydání) Pokémoni vyhoupli na třetí místo nejprodávanějších her na 3DS.

Dokonce víme přesné číslo. Společně se jich prodalo přes 14,6 milionu. Mohou za to dva faktory. Vánoce, během kterých se Pokémoni prodávali jako na běžícím páse, a jak přiznává i samotné Nintendo, hodně pomohla i popularita mobilní aplikace Pokémon Go. Po svátcích Sun a Moon vystrnadily další oblíbené hry stejného ražení Omega Ruby a Alpha Sapphire (13,68 milionů), a na dostřel mají další klasiku – Mario Kart 7.

Toho se prodalo jen o 200 tisíc jednotek více, než má v současnosti Sun a Moon, a tak jeho druhé místo otřásá v základech. A vypadá to, že nemožné není ani překonat místo první. To prozatím drží další jiní Pokémoni, X a Y, kterých se do dnešního dne prodalo lehce přes 16 milionů.

K pomoci mobilních Pokémonů od Nianticu Nintendo říká: „Vydání aplikace Pokémon Go pro chytrá zařízení vedlo ke zvýšení prodejů softwaru z tohoto univerza, a to včetně her vydaných v minulosti, i prodejů samotného zařízení Nintenda 3DS, především mimo Japonsko,“ píše se v oficiální zprávě.

Právě z výroční oficiální zprávy také vyplývají i další zajímavá fakta. Majitelů zařízení 3DS meziročně přibylo o celých 10 procent, přičemž počet prodaných her vzrostl na celkových 476 milionů. Meziročně se jedná o dvacetiprocentní nárůst.

Zdá se, že jiná mobilní aplikace od Nintenda, Super Mario Run, tak blahodárný efekt na hry s instalatérem neměla. Super Mario Maker for Nintendo 3DS, jak se konverze z Wii U jmenuje, nebyla tak úspěšná jako Pokémoni ani zdaleka. Prodalo se ho jen přes dva miliony kopií. Na Wii U se ho prodalo téměř dvojnásobek – v tomto ohledu se verze pro 3DS nikterak krčit nemusí. I proto, že vyšla o víc než rok později, teprve v prosinci.

Sun nebo Moon si můžete koupit i na Xzone.cz, stejně jako Super Mario Maker (zde). 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama