Psychonauts pro PS VR dorazí už v únoru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Psychonauts pro PS VR dorazí už v únoru

Psychonauts pro PS VR dorazí už v únoru

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 1. 2017 08:37
Reklama

Kultovní 3D skákačka Psychonauts od studia Double Fine Productions vznikla již před dlouhými dvanácti lety. Na předloňském předávání cen The Game Awards oznámil Tim Shafer pokračování a zároveň s tím odstartovala i crowdfundingová kampaň na platformě Fig, kde si vývojáři řekli o 3,3 milionu dolarů. Tuto částku se nakonec podařilo ještě o půl milionu dolarů překonat a druzí Psychonauts by na naše obrazovky měli dorazit v průběhu příštího roku. Už velice brzy se ale do ztřeštěného světa budete moci podívat trochu netradičním způsobem.

Možná si vzpomenete, že jednou z her, k jejichž oznámení došlo v průběhu prosincové akce PlayStation Experience, byl i titul Psychonauts in the Rhombus of Ruin, vznikající exkluzivně pro PlayStation VR. Jedná se o zcela samostatné dobrodružství, která má přemostit mezeru mezi oběma regulérními díly. VR Psychonauts mají ovšem být navrženi tak, aby se i nováčci v příběhu rychle zorientovali. Pro ostřílené fanoušky prvního dílu ale nová hra konečně naváže na jeho závěrečný cliffhanger. V roli hlavního hrdiny Raze se společně se svou partou kamarádů pokusíte zachránit otce jedné z vedlejších postav jménem Lili. Parta je přistižena a zajata a na vás bude to celé vyřešit.

„Jedná se o hru z vlastního pohledu, kde budete svět sledovat očima Raze. Navíc můžete využívat jeho psychické schopnosti. Umí hýbat věcmi pomocí telekineze, pálit je díky pyrokinezi a také může využívat svou jasnozřivost k tomu, aby ostatním do mozku implantoval své názory. Tyto vlastnosti mu poskytují unikátní možnosti, jak se pohybovat a manipulovat s prostředím ve VR,“ říká šéf vývoje Tim Shafer.

Psychonauts in Rhombus of Ruin nyní mají i oficiální datum vydání – hru si budete moci zahrát již za tři týdny, konkrétně 21. února. Spolu s oznámením vývojáři poskytli i nový 360 View trailer, protože ty standardní by jen těžko reprezentovaly VR kvality hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama