Na konzolích vyjde horor Dead by Daylight
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na konzolích vyjde horor Dead by Daylight

Na konzolích vyjde horor Dead by Daylight

Jiří Bigas

Jiří Bigas

31. 1. 2017 16:08 1
Reklama

Společnosti Starbreeze Studios a Behaviour Interactive dnes oznámily, že horor s asymetrickým multiplayerem Dead by Daylight vyjde ještě letos na konzolích. PC verze vyšla už v polovině loňského června a dosud se jí prodalo 1,8 milionu kopií.

Stejně jako PC verze i ta pro konzole se bude distribuovat výhradně digitální cestou. Mikael Nermark ze Starbreeze, který u hry figuruje coby vydavatel, si pochvaluje úspěch hry a společnost se podle něj nemůže dočkat, až se tento originální hororový titul objeví i na konzolích.

Z možnosti rozšířit hru na další platformy mají pochopitelně radost i vývojáři v Behaviour Digital. Konzolisté se na port Dead by Daylight dlouho ptali a je skvělé, že obě firmy jejich přání vyslyšely. Datum uvedení a cenu zatím neznáme. Obě firmy se ale rovnoměrně podělí o náklady na vývoj.

Pokud jde o hru samotnou, často ji přirovnáváme k jinému podobnému titulu - Friday the 13th: The Game. Ten je ovšem teprve ve vývoji, vyjít by měl až letos na jaře všech platformách. A shodou okolností je to jen pár dní, co jsme psali, že datum vydání se zatím autorům nepodařilo přesněji stanovit právě kvůli tomu, že chtějí vydat PC verzi společně s konzolovými, které vývoj brzdí.

V obou hrách se jeden z hráčů chopí šíleného zabijáka, zatímco ostatní se mu snaží uniknout. Je to taková strašidelná hra na kočku a na myš 4vs1. Dead by Daylight pohání Unreal Engine 4 a dočkal se množství rozšíření včetně licencovaného Halloweenu podle stejnojmenné filmové série, která debutovala už v roce 1978 pod režijní taktovkou Johna Carpentera a s Jamie Lee Curtis v hlavní roli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama