Herní režim pro Win 10 nemá velký přínos
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Herní režim pro Win 10 nemá velký přínos

Herní režim pro Win 10 nemá velký přínos

Pavel Makal

Pavel Makal

30. 1. 2017 15:50 23
Reklama

Již na konci prosince jsme vás informovali o tom, že se s novým updatem do Windows 10 chystá speciální režim, který by měl vylepšit herní výkon počítače. Zatím je k dispozici pouze pro členy programu Windows Insiders, pokud jimi ale nejste, nezoufejte. Podle posledních zpráv o mnoho nepřicházíte.

Podle Microsoftu má nový režim vylepšit výkon dvěma způsoby. Tím prvním je zvýšení celkového framerate nebo jeho vrcholů, tím druhým pak navýšení průměrného framerate a jeho konzistence. Bohužel, v současné podobě Game mód nepřináší prakticky žádné zlepšení.

Se zprávou přišel server Ghacks, který nový režim podrobil pečlivému zkoumání. Využil k tomu AnTuTu Benchmark z Windows Store a zároveň využil pro test hry Resident Evil 6 a Star Swarm Stress Test. Výsledky jeho pokusů s AnTuTu Benchmarkem naleznete v naší galerii, nejedná se ovšem o žádný zázrak. První obrázek je bez zapnutého Game Mode, ten druhý pak s ním.

Uživatel Redditu s přezdívkou Primeey v něm testoval loňský závodní megahit Forza Horizon 3 a výsledky skutečně nejsou příliš ohromivé. Podobnou zkušenost měl pak i YouTube kanál Go4Game, který „výhody“ herního režimu zaznamenal na video.

Herní režim pro Win 10 nemá velký přínos
i Zdroj: Hrej.cz

YouTuber AkkaratG Klunrith zas nový Game mód vyzkoušel na Rise of the Tomb Raider. Testu podrobil část hry, odehrávající se na ne tak úplně opuštěné sovětské základně, a jak sami uvidíte na dvojici videí, rozdíly skutečně nelze najít. Každopádně je Game Mode ve své aktuální podobě jednoznačným zklamáním a rozhodně by si zasloužil trochu více péče ze strany Microsoftu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama