Gears 4 již podporují bitvy XONE vs. PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gears 4 již podporují bitvy XONE vs. PC

Gears 4 již podporují bitvy XONE vs. PC

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

28. 1. 2017 08:12 3
Reklama

Microsoft oznamuje, že předchozí testování cross-platformního multiplayeru Gears of War 4 bylo úspěšné a pokud se přihlásíte do takzvaného Social playlistu, tak se můžete již dnes dostat do multiplatformní kompetitivní klání mezi hráči na Xbox One a mezi těmi na PC. Zcela finální to ale přeci jen ještě není – data z uplynulého víkendu testovacího provozu sice ukázala, že to možné je a že to zkrátka funguje, nyní však budou tvůrci hry zjišťovat, zda byl takový víkend dostatečně reprezentativním vzorkem.

Počínaje včerejškem tedy multiplatformní hraní vstupuje do další fáze testování, tato však není nijak časově ohraničená a je samozřejmě zcela přístupná. Nově se tedy můžete utkat i s těmi hráči, kteří řádí na sousední platformě, a to nejen v režimu kooperačním. Podmínkou pro hráče na PC je však nainstalovaná poslední verze operačního systému Windows.

Hraní napříč zařízeními se však týká zatím pouze nehodnocených zápasů – ty stále zůstávají dominantou jednotlivých platforem a neutkají se v nich tedy hráči s PC a s Xbox One. Microsoft však v oficiálním příspěvku na webu jedním dechem podotýká, že by se do budoucna situace mohla změnit, neboť rozdíly mezi hráči jsou zatím minimální.

Každopádně pro zajímavost ještě Microsoft uvádí cifry týkající se onoho testovacího víkendu – celkem bylo odehráno na 750 tisíc zápasů a zúčastnilo se jich na 115 tisíc hráčů, z nichž 91 % hrálo na Xbox One. Ti na PC však u hry vydrželi déle a odehráli průměrně 11,2 zápasů, zatímco konzolisté pouze 6,2. Za pozornost jistě stojí ještě fakt, že z hlediska statistik se mezi hráči na PC a na Xbox One nevyskytovaly žádné zásadní rozdíly. A to by právě mohlo nahrávat tomu, že bychom se v budoucnu mohli dočkat i hodnocených zápasů napříč platformami.

Vy si každopádně můžete zkusit zasoutěžit s těmi druhými již nyní, a pokud byste snad hru ještě neměli a hledali, tak můžete zavítat například na Xzone. Tam můžete pořídit Xbox One verzi hry, tu pro PC naleznete v obchodu Store.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama