Oznámen DiRT 4. Vyjde už za pár měsíců
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Oznámen DiRT 4. Vyjde už za pár měsíců

Oznámen DiRT 4. Vyjde už za pár měsíců

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 1. 2017 13:44 11
Reklama

Codemasters jedou. Po nových Micro Machines britští závodní specialisté oznamují další titul. A nejde o nic menšího než DiRT 4, který vyjde už letos v červnu na PC, PS4 a Xboxu One. K dispozici je i první necelou minutu dlouhý teaser.

DiRT 4 slibuje navázat na úspěch DiRT Rally a přinést autenticitu off-road závodů na zcela novou úroveň. Novinka chce podle autorů zdůraznit především nebezpečí, které je podstatou tohoto odvětví motorsportu. Proto ostatně první upoutávku doprovází výzva: “Buďte neohrožení.”

Pokračování legendární závodní série nás láká na údajně přelomovou novinku nazvanou Your Stage. Jde o inovativní nástroj na tvorbu vlastních rallye tratí. Ten hráči umožní vyrobit téměř neomezené množství unikátních závodních úseků stiskem jediného tlačítka. Zvolíte lokaci, parametry trati a Your Stage už údajně za hráče udělá všechnu těžkou práci.

Systém vyrobí unikátní úsek, na kterém můžete jezdit, sdílet ho s přáteli a vzájemně se trumfovat v závodech na čas. Zkušeným virtuálním jezdcům umožní vytvářet delší a náročnější trasy, zatímco nováčci si mohou nechat vyrobit jednodušší kratší úseky.

V DiRT 4 chtějí vývojáři zkombinovat vzrušení a realismus z DiRT Rally se zábavností a adrenalinem, které přinesly předchozí díly. Codemasters zdůrazňují, že hra obsahuje klasické rallye závody, které navazují na legendární sérii Colin McRae Rally, ale nejen to. Vedle nich se můžete těšit i na licencovaný šampionát FIA World Rallycross nebo bláznivé bitvy závodních trucků a bugin.

Podle Deep Silveru vyjde DiRT 4 už 6. června a bude obsahovat vozy Ford Fiesta R5, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Subaru WRX STI NR4 nebo Audi Sport Quattro S1 E2. Celkem má nabídnout 50 aut. Mezi zmíněnými tratěmi se objevily Montalegre, Lohéac Bretagne, Hell, Holjes a Lydden Hill. Buginy nás zavezou do Kalifornie, Nevady či Mexika. Z klasických rallye lokací nebudou chybět Austrálie, Španělsko, Švédsko ani Wales.

Brzy se máme dočkat dalších informací, autoři pro nás mají podle svých slov ještě spoustu věcí nachystáno. Codemasters už dokonce spustili oficiální web.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama