Producent série GTA pracuje na nové hře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Producent série GTA pracuje na nové hře

Producent série GTA pracuje na nové hře

Pavel Makal

Pavel Makal

23. 1. 2017 09:17 9
Reklama

Sledujete-li dlouhodobě tvorbu společnost Rockstar Games, asi vám neuniklo jméno Leslieho Benziese. Bývalý prezident pobočky Rockstar North a dlouholetý producent série Grand Theft Auto, ale i dalších slavných her z bohatého portfolia, v roce 2014 firmu opustil a následně o sobě dal znovu vědět loni na jaře, kdy zažaloval Rockstar Games a mateřskou společnost Take-Two Interactive o 150 milionů dolarů na nezaplacených tantiémách. Nyní se Benzies objevuje na veřejnosti znovu, tentokrát s o něco pozitivnější zprávou.

Magazín Scotsman totiž přinesl informace o tom, že bývalý šéf Rockstar North založil hned pět nových společností, mezi nimi například Royal Circus Games, Everywhere Game Limited nebo Starship Group. První jmenovaná má za cíl vyvíjet videohry pro konzole, PC a mobilní zařízení. Je navíc vidět, že Benzies neztrácí čas, protože společnost Royal Circus Games už stačila zaregistrovat ochrannou známku na první herní titul.

Ten zatím nese název Time For a New World a zaregistrován je dokonce i oficiální hashtag #TFANW. O hře samotné toho zatím moc nevíme, vyrojily se ale spekulace o tom, že by se mohlo jednat o VR titul, protože jedna z dalších Benziesových firem, VR-Chitect Limited, se má specializovat na výrobu hardware a software pro virtuální realitu. S ohledem na Benziesovy nesporně obrovské zkušenosti v herním byznysu by mohlo být skutečně zajímavé, kam se pokusí hranice VR posunout. Mnohem raději bychom ale od jednoho z otců GTA viděli nový tradiční titul.

Benzies vstoupil na palubu vývoje GTA v roce 1999, těsně poté, co Take-Two Interactive koupilo původní autory GTA z DMA Design. Jako producent měl výrazný vliv na všechny díly série od GTA III, ale podílel se i na druhém Manhuntu či Red Dead Redemption a L.A. Noire. V roce 2005 obdržel ocenění BAFTA Special Award a od roku 2014 je uveden v síni slávy AIAS Hall of Fame. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama