Prohlédněte si další obrázek z UI Switche
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prohlédněte si další obrázek z UI Switche

Prohlédněte si další obrázek z UI Switche

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

20. 1. 2017 12:32 3
Reklama

Do března již mnoho času nezbývá, Nintendo si však i přesto ještě jako oko v hlavě hlídá některé detaily své příští konzole, Nintenda Switch. Tajemstvím je tedy kupříkladu stále ještě zahaleno uživatelské rozhraní, díky nepozornosti jednoho z vývojářů však máme možnost nahlédnout na jeden z prvních obrázků tohoto prvku.

Minulý týden jste měli možnost zahlédnout obrázek vůbec první, ten dnešní přichází skrze tweet vývojářského týmu Nicalis. Toto studio se na Twitteru pochlubilo tím, že na Switch vydá hned několikero titulů ze svého portfolia her a doložili to právě fotografií vyobrazující uživatelské rozhraní konzole, v němž lze vidět hned několikero titulů naráz (Binding of Isaac: Afterbirth+, Cave Story a 1001 Spikes).

Prohlédněte si další obrázek z UI Switche
i Zdroj: Hrej.cz

Problém však je, že přesně toto si Nintendo zřejmě nepřálo, a tak netrvalo dlouho a fotografie byla ze sítě stažená. Nestalo se tomu tak však naštěstí dříve, než si ji několikero hbitých uživatelů nestáhlo k sobě a nesdílelo ji vlastní cestou. A právě díky tomu se můžete výše pokochat tím, jak vypadá jedna z obrazovek UI nové konzole od Nintenda.

V kontrastu s předešlým obrázkem je vidět tmavé pozadí konzole a k tomu i možnost stiskem tlačítka Y změnit přihlášeného uživatele. Vedle toho lze vidět zelenou tečku nad jednou ikonkou v menu konzole – pravděpodobně by se mohlo jednat o nějakou formu notifikace.

To všechno je však nutno brát s trochou opatrnosti – může se jednat o konzoli vývojářskou a nemusí to tedy být ani kousek reprezentující kvality a především podobu finálního produktu. To by zároveň vysvětlovalo, proč byl obrázek (pravděpodobně na popud Nintenda) následně stažen. I přesto se jedná o zajímavý pohled na to, jakým směrem se vývoj uživatelského rozhraní v případě Switche vyvíjel.

Pokud jste si tedy navykli na konzumování streamovaného obsahu za pomocí domácí konzole, tak s touto narazíte.

Co ale naopak zahaleno tajemstvím není, je fakt, že Nintendo Switch nebude při svém vypuštění na trh umět zacházet se streamovacími službami typu Netflix a podobné. Pokud jste si tedy navykli na konzumování streamovaného obsahu za pomocí domácí konzole, tak s touto narazíte. Je však více než pravděpodobné, že se bude jednat o něco, co se konzole za pomocí některé z nadcházejících aktualizací naučí.

Alespoň tak to vyplývá z rozhovoru pro server Kotaku, ve kterém se mimo jiné dozvíte i to, že Switch není kompatibilní s kteroukoli z předešlých konzolí od Nintenda a stejně tak nebudou kompatibilní ani jiné či předešlé ovládací periferie. Ovšem jak do těchto slov zapadají sliby o zpřístupňování her pro NES/SNES, to je zatím otázkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama