Path of Exile dorazí letos na Xbox One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Path of Exile dorazí letos na Xbox One

Path of Exile dorazí letos na Xbox One

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 1. 2017 10:49
Reklama

Pokud máte rádi izometrická akční RPG, ale z nějakého důvodu vás zklamalo Diablo III, je poměrně velká šance, že hrajete Path of Exile. Free-to-play hra, která je mnohými považována za případ, kdy učedník překonal svého mistra, byla ale až dosud dostupná jen na PC. To se však má již brzy změnit.

Novozélandské vývojářské studio Grinding Gear Games totiž včera oznámilo, že Path of Exile vyjde ještě letos na Xbox One. I na této platformě si navíc ponechá svůj platební model, hru si tedy můžete vyzkoušet zdarma a případně do ní investovat skrz mikrotransakce. Za ty si ale ve hře pořídíte prakticky výhradně kosmetické změny, dlouhodobou filozofií vývojářů je udržení rovnováhy mezi hráči a absence zvýhodnění těch platících. Za peníze si tedy lze koupit například jiné efekty kouzel, svítící zbraně a tak podobně.

Bohužel nebudou PC a Xbox One verze provázány, s kamarádem na druhé platformě si tedy bohužel nezahrajete. Vývojáři to vysvětlují poměrně podstatnými rozdíly v uživatelském rozhraní a způsobem zaměřování některých kouzel a útoků na dálku. Na druhou stranu nebude verze pro Xbox za svou předlohou nijak zaostávat, obdrží veškerý obsah, který je dostupný na PC, a to včetně chystaného updatu 3.0.0, který má přinést spoustu novinek a pátý akt.

Vývojáři říkají, že sezóny a nový obsah budou pro obě platformy vycházet zároveň. Na port pro Xbox jsou náležitě pyšní, v tiskové zprávě uvádějí, že je výsledkem roční práce malého týmu, který v minulosti přinesl například verzi pro DX 11. Navíc celé oznámení podpořili i novým trailerem a nutno říci, že nás v redakci poměrně namlsal. Jak jste na tom vy? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama